USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі школярі – чемпіони та призери з рукопашного бою

26 Лютого 2018 18:03
Срібло та золото здобули лучани на чемпіонаті України з рукопашного бою серед школярів.

Змагання відбулися 24 лютого 2018 року в спортивному манежі Центрального спортивного клубу Армії України (м. Київ).

За першість змагалися понад 500 юнаків. Змагання проводились для спортсменів віком від 10 до 16 років у розділах рукопашного бою – «легкий контакт» (без застосування техніки боротьби) та «дозований контакт» (з технікою боротьби, больовими та задушливими прийомами).

Волинська регіональна федерація рукопашного бою «РУБІЖ» делегувала на турнір лише найбільш підготовлених та, по-спортивному досвідчених, юних спортсменів.

Вихованці «РУБІЖу» - Іван Дячук та Владислав Яцун змагались серед спортсменів віком 14-15 років, Корній Олексієвець та Нікіта Компанієць серед 12-13 річних бійців.

«Іван Дячук вперше брав участь в такому масштабному турнірі, здобув перемогу в стартовому двобої та поступився в наступному - вже чвертьфінальному, поєдинку. Завадою для більш повного розкриття потенціалу Івана стало надмірне хвилювання за можливий хід та результат двобою. Кожному, хто знайомий зі спортом, термін «мандраж» відомий. Та долати прояви його можливо лише з набуттям багатого змагального досвіду.

Владислав Яцун – призер минулорічного Чемпіонату України, відмінно провів свій стартовий двобій та больовим прийомом переміг потужного спортсмена з Харківщини. Наступний двобій з незначною перевагою виграв його опонент з Дніпра, який завадив Владиславу продовжити шлях до п’єдесталу. Втім, виступ наших спортсменів був гідним та корисним для подальшого спортивного зростання», - розповідає тренер спортсменів Сергій Гузов.

Зауважимо, що в окремих віко-вагових категоріях було від 16 до 30 учасників, що створювало високу конкурентність серед бійців.

«Тріумфальним став виступ на Чемпіонаті України з рукопашного бою серед школярів вихованців ВРФРБ «РУБІЖ» - учнів Луцької гімназії № 4 Корнія Олексієвця та Нікіти Компанійця. Друзі-товариші у спорті та житті, Корній і Нікіта змагались серед 12-13 річних бійців у ваговій категорії до 45 кг. Поступово здобували перемогу за перемогою в напружених двобоях, причому дострокову перемогу над суперником в одному з них нокдауном здобув Корній, больовим прийомом в іншому – Нікіта. Майстерність та спортивна вдача дозволила хлопцям дійти до фіналу та розіграти між собою престижні нагороди», - каже Сергій Гузов.

За підсумком поєдинків, срібним призером чемпіонату України з рукопашного бою серед школярів став Корній Олексієвець, золоту медаль здобув Нікіта Компанієць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus