USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі не знають про небезпеку токсичних відходів

6 Листопада 2014 18:44
У луцьких школах збирають використані батарейки для утилізації, втім, як показало опитування - дітлахи не знають, яка шкода від токсичних відходів, зокрема використаних батарейок.

Про це йшлося під час наради з питань організації роботи в галузі поводження з відходами у школах Луцька, яка відбулася сьогодні, 6-го листопада.

«Жодна дитина при опитуванні у школах не змогла сказати, на скільки небезпечна використана батарейка, яку викинули у загальний смітник. А я поясню, що під дією води, сонця вони розкладаються і забруднюють токсичними речовинами ґрунти, воду. Так, одна викинута батарейка може забруднити 400 літрів води, два дерева чи 20 квадратних метрів землі. А їх викидають на смітники тисячами. Тому нам необхідний роздільний збір сміття. Зокрема варто активізувати збирання батарейок, акумуляторів у школах», - звернувся до представників луцьких шкіл радник Луцького міського голови Борис Сорока.

Та додав, що торік усі школи Луцька отримали спеціальні контейнери для збору використаних батарейок, втім, є такі навчальні заклади, де не дотримуються інструкцій експлуатації й контейнери не закривають на замок. Натомість діти кидають туди й інші відходи.

«У школі повинен бути відповідальний за небезпечні відходи. Ми питали в одній школі, чи є несправні лампи. Нам кажуть, що є і лежать у шафі з одягом. То такого не може бути. Це стосується і батарейок. Має бути порядок», - наголошує начальник відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції Волинської області Анатолій Франчак.
Зауважимо, що торік школярі принесли 670 кілограмів батарейок, які забрала спеціалізована фірма у Львові ДП «Аргентум».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 19:49
А населення знае про токсичність батарейок?!А де в Луцьку можна здати батарейки використані, крім шкіл ?
Лучанка до Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 22:22
Магазини "Салют",Ватсонс
Джулія до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 12:30
Знає. Частина. Маленька і не лінива. Ще можна здати використані батарейки у Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської).
вчителька Показати IP 6 Листопада 2014 20:44
чим в школі тільки не займаються вчителі! Тепер мізки класним керівникам директорка довбе за батарейки- хто скільки приніс, хто більше. А тому, що С. Кравчук уклав угоду з львівським заводом і кладе в кишеню гроші, а ви вчителі довбіть мізки дітям і батькам, щоб здавали батарейки.
малі діти малі пробл до вчителька Показати IP 6 Листопада 2014 22:26
Провидець 24 Березня 2013 10:59 В цій плутанині мало уваги приділено управлінню освіти і науки. А це є паросток істини. Левова частина вини в тому,що твориться в училищі , лежить саме на керівниках УОіН. Як міг Попович призначати директором Батова, наперед знаючи, що директора з нього не буде?- навіть з врахуванням того, що його протажував високий клерк з ОДА. Очевидно, що все рішали гроші, які в Батова на той час вже з*явились після завершення вступної компанії. Ну це ще можна якось розуміти- сьогодні гроші рішають все. Але як рішилися управлінці на спільні фінансові афери- це вже важко зрозуміти. Якщо Некрасова хитра аферистка,-то чому не вистачило розуму скористуватись (стосовно Батова) НАРОДНОЮ МУДРІСТЮ " Краще з одним згубити, як з іншим ззнайти"? Мабуть помішав запах грошей. Що потрібно і не потрібно зробити в ситуації, що склалася?- - НЕ ПОТРІБНО: залякувати працівників училища позачерговою атестацією та реформуванням училища.Працівники, які пропрацювали в училищі по 20-30 років здатні витримати "атестацію" і назвати речі своїми іменами. Щодо реформування училища-то можливо і варто реформувати-... управління ОіН. - ПОТРІБНО:1. Негайно звільнити з займаних посад Батова, Некрасову, Панькевича, не зважаючи на залежність управління від них. 2.Повернути училищу крадене. 3.Передати училище під егіду ВНЗ України. В противному випадку в попередніх керівників управління, їх незмінного заступника по ПТО та "иже с ними" (як управлінців так і училищних діячів) будуть довготривалі головні болі, безсонні ночі та багаторазові відвідини установ по вулиці Винниченка навпроти ЦУМу. зайдіть на сайт Батов геннадій федорович там теж є цікаве про С. Кравчука.
рацуха Показати IP 6 Листопада 2014 22:06
Дайте Верзуну бабло - він навчить всіх і всьому. Універсальний грантоїд:-)
ще одна вчителька Показати IP 7 Листопада 2014 17:42
Безумовно, утилізація відходів - дуже потрібна річ. Але не менш потрібним є і те, щоб кожен займався своєю справою - вчителі вчили дітей, а пояснювали "що під дією води, сонця вони розкладаються і забруднюють токсичними речовинами ґрунти, воду" - типу екологи, яких в Луцьку неміряно розвелося, починаючи від Сороки і міськради і закінчуючи мадамами з екоцентрів, а також тими,хто зацікавлений в цьому матеріально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus