USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі школярі придбали лазерний дальномір для 51 ОМБ

16 Листопада 2014 13:11
Луцькі школярі придбали лазерний дальномір. Такий подарунок отримали від учнів другої школи артилеристи з 51 окремої механізованої бригади. За два тижні у школі №2 зібрали 11 тисяч гривень, на які з допомогою волонтерів і придбали потрібну військовим річ.

Як у кожній школі, у другій, котра є однією з найстаріших у місті, у багатьох учнів хтось та перебуває у зоні АТО. Тому про війну, хоча й неоголошену, наші діти знають дуже добре, як і про те, що їхні рідні пішли воювати за Україну, збереження її кордонів. Про це повідомляє «День».

Першим почав збирати кошти для військових Сашко Шмаглій. Він вирішив допомогти однокласниці Каті, у якої батько мобілізований в армію. Дідусь допоміг зробити йому скарбничку, і хлопчик її поповнював своїми кишеньковими грошима. Він не купував чіпси чи колу, які так люблять діти, а ще й переконував ровесників не купувати їх, а краще допомогти армії. На Волині і в Луцьку зокрема діють потужні волонтерські центри, тож діти, звичайно, про це наслухані, як і про те, що фактично армію утримує народ. Непомітно акція розповсюдилася на всю школу. Всі класи включилися в акцію.

За збігом обставин, отримати прилад приїхав боєць бригади Олег Магильонич, який є випускником цієї школи. Очевидці розказують, що це була зустріч неймовірної емоційної напруги. Образно кажучи, зустріч виявилася дорожчою навіть за дальномір. Його розповідь про події на Сході дітлахи й учителів слухали, затамувавши подих.

Дівчатка не стримували сліз. Школярі довго не хотіли відпускати бійця. Проводжали Магильонича всією школою, навіть повідкривавши вікна у класах та скандуючи «Слава Україні!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus