USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кришнаїти та буддисти у Луцьку витісняють православ'я

27 Грудня 2013 08:15
Менше луцьких школярів вивчають основи християнської етики тому що у місті більшає кришнаїтів та буддистів, - вважає начальник міського управління освіти Олег Гребенюк.

Про це йшлося під час засідання колегії управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, що відбулося 26 грудня.

Начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Олександр Хомич зазначив, що у Луцьку - чи не найнижчий відсоток учнів 1-4 класів за охопленням викладання курсу «Основи християнської етики».

«Хоча свого часу, в 2007 році, коли прийняли рішення про впровадження курсу, область дуже успішно стартувала, але за останні роки ми показали негативну динаміку і найсуттєвіша складова у цій негативній динаміці - міста Луцька. Як Ви бачите проблему викладання курсу і які кроки потрібно здійснити, щоб відновити гарну практику викладання курсу у школах Луцька?», - звернувся він до начальника міського управління освіти Олега Гребенюка.

На думку останнього, говорячи про духовне спрямування, потрібно враховувати специфіку Волині. Так, на відміну від Львівської та Івано-Франківської областей, де переважають греко-католики, на Волині існують конфесії різноманітного спрямування і це часто викликає небажання батьків вивчати цей курс. Так, з його слів, виникає спротив євангельських християн-баптистів, які мають міцні позиції у Луцьку, збільшується кількість кришнаїтів, буддистів, їхня кількість збільшилася у 4-5 разів у відсотковому відношенні. Також не завжди позитивно батьки ставляться до православної церкви московського патріархату.

«Є наші недопрацювання, ми будемо працювати у цьому напрямку і виправляти ситуацію», – повідомив Олег Гребенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Костя Показати IP 27 Грудня 2013 08:43
А чому не написали, що 70 % батьків мають негативну думку щодо православної церкви київковського патріархату, а 60 % до будизму та іншого сектанства?
DдепешM до Костя Показати IP 27 Грудня 2013 15:49
Будь-ласка,дайте посилання хто і коли проводив дані опитування серед луцьких батьків! Інакше Ви, пане,звичайне бр.хло! Буддизму вже близько 2500 років,а Ви тут про якусь секту патякаєте!
109 Показати IP 27 Грудня 2013 09:09
Просто помилка,шо ставлять попа в рясі,і хочуть,щоб усі конфесії були задоволені. А до КОСТІ: православна секта заоохочує попів до цих уроків безкоштовними візитами нічних клубів.Так кажучи,ближче до народу.
Тезка Показати IP 27 Грудня 2013 09:14
Тезка правий на всі 100%!!
до 109 Показати IP 2 Січня 2014 14:31
тобі негайно потрібно телефонувати на 103,пакувати чемодан на Ліпіни чи Олику..
КС Показати IP 26 Лютого 2014 18:01
Де ви бачили в Луцьку буддистів? І кришнаїтів заледве сотня набереться. Певне, справа все ж не в цьому. Чому в школі обов"язково потрібно вивчати ХРИСТИЯНСЬКУ етику?? А як же етика інших релігій? Там теж є чому повчитися! Займайтеся у школі мирськими науками, а етикою - християнською чи ні - хай займаються отці у недільних школах.
п Показати IP 25 Жовтня 2015 23:38
а

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus