USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцькі студенти досліджували стародавній човен

14 Грудня 2015 15:28
У приміщені Волинського краєзнавчого музею студенти 31 групи кафедри дизайну Луцького національно технічного університету, з метою виготовлення облікової документації, здійснили обстеження унікального експоната відділу давньої історії – човна-однодеревця з Ковельського району.

Студенти здійснили низку обмірів, виконали ескізні замальовки та робочі креслення у різних проекціях.

Результатом проведених натурних обстежень автентичного човна стане підготовка наукової публікації та розширення співпраці у науково-дослідницькій роботі кафедри дизайну Луцького національно технічного університету та Волинського краєзнавчого музею, що дозволить у майбутньому проводити спільні наукові семінари та конференції.

Нагадаємо цьогоріч всю Україну облетіла звістка про ще один стародавній човен, знайдений на Волині. ФОТО. Так наприкінці серпня у річці Стир поблизу села Старосілля Маневицького району рибалки виявили дивну знахідку. Як з’ясувалося згодом – це 12-метровий човен-довбанка. Краєзнавці не заперечують: якщо їхні припущення підтвердяться радіовуглецевими аналізами, довбанка претендує на вседержавну унікальність, а на місці, де її знайшли, проведуть серйозні археологічні дослідження. Поки наковці готуються до вивчення місця із мінімум 1000-літньою історією. На жаль, цей човен поки що так не можуть законсервувати, аби зберегти знахідку. Проблема полягає не у відсутності коштів, а в тому, що в Україні немає необхідного консерванту, він є тільки в Росії та у ближньому зарубіжжі, в Польщі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
викладур Показати IP 14 Грудня 2015 15:39
Супер-новина, а мої відредагували рукопис класика української літератури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus