USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Луцькі закутки: там де і зараз палять грубки дровами. Фото

16 Квітня 2023 16:15
Старий будинок царських часів на вулиці Шевченка в Луцьку приваблює з першого погляду. Ще біля входу кидається в очі незвична металева табличка з номером будинку та назвою вулиці.

Коли ж зазираєш всередину, то бачиш, що на поштовій скриньці примостилася дерев’яна лисичка. А просто у під’їзді лежать мішки з книжками.

Наверх ведуть старовинні чавунні сходи. Литі стійки із залишками дерев’яних перил, поверх яких наварено невиразну металеву смугу, надають особливого шарму. Деякі з чавунних сходинок надламані, а замість однієї – старі скрипучі дошки.
Читати ще: Колонія луцьких чиновників, яка стала вулицею. Фото

На стінах можна побачити колишні керамічні ізолятори для електропроводів та старі дверцята, призначення яких невідоме. А на другому поверсі на майданчику складений стос дров. Тут ще опалюють квартиру ними. В інших – вже грубки з підведеним газом.
Висота стелі – чотири метри. У квартирі пані Світлани саме йде ремонт. Одна з кімнат вже відремонтована. Довжелезна і вузька, з двома вікнами, що виходять на одну сторону і розташовані в кінці кімнати одне біля одного, вона, певно, не вельми зручна для проживання. Як кажуть, цікаво подивитися, нецікаво жити.

Сергій НАУМУК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Петро Показати IP 16 Квітня 2023 17:56
Писати можна про все. Антон Чехов у бесіді з письменником українсько-польського походження Володимиром Короленко («Дети подземелья»), сказав, що можна писати навіть про попільницю: «Чехов оглянув стіл, взяв в руки річ, яка втрапила на очі (попільницю), поставив її переді мною і сказав: хочете, завтра буде оповідання, заголовок «Попільниця». В Короленко). Олександр Котис написав би про ці старі і цікаві будинки, які ховають в собі багато історій і таємниць, цілу поему. А тут - фоторепортаж про «попільницю».
Патрiот Показати IP 16 Квітня 2023 19:28
Ну що ви ось Росiя то бiдна ой бiдна страшно
Здоровий глузд до Патрiот Показати IP 17 Квітня 2023 11:02
Патріот (так званий). Я, так бачу, Ви з Clifton, New Jersey, United States. Ви будете здивовані, але в Штатах є безліч міст і місць зі схожими "краєвидами". Старий Львів, старий Вільнюс, Стара Рига, чи Детройт - всі старі міста мають схожі проблеми з будинками, побудованими 100 і більше років тому. Не треба спекулювати на цьому. Різниця лише в тому, що рашка щорічно добуває (і продає) більше 500 млн.тон нафти. Україна, Литва, Латвія таких коштів немає. Рашка все тратить на ракети і танки, а не на добробут свого населення. А за Україну не переживайте- відбудуємо все і за старі будинки не забудемо.
ПТН ХЛО до Здоровий глузд Показати IP 17 Квітня 2023 12:07
Цей проросійський троль ніколи в житті у США не був і не побуває, він лише приховує свій реальний ІР відправляючи свої висери через американський проксі сервер.
ЗнайЮ Показати IP 17 Квітня 2023 00:18
Доля старих історичних будинків в любому випадку сумна. Там живуть або малозабезпечені люди які не можуть підтримувати будівлю в належному стані. Або в іншому випадку, живуть грошовиті рагулі які зашивають все пінопластом, гіпсокартоном і натяжними стелями.
не патріот до ЗнайЮ Показати IP 17 Квітня 2023 10:26
В так званих "обкомівських будинках" (пр. Волі до вул. Шопена і прилеглих вулиць), вул. Світла - далеко гірші за ваших рагулів. Там залишились нащадки "стійких марсисистів" в минулому, комуняк. Страшні люди. На одній площадці ніхто не вітається, вдають, що ніколи не бачили і не знають сусідів. З рагулями легше.
Клава Показати IP 17 Квітня 2023 05:26
відвідайте Кондратюка, 2, можливо, вразить видовбана в землі ванна кімната..
Читач до Клава Показати IP 17 Квітня 2023 12:06
А це цікаво! Дуже хочеться почитати репортаж з Кондратюка, 2 про архаїчні умови проживання. Авторе статті, м'яч на вашій половині поля!
Анонім Показати IP 17 Квітня 2023 11:21
дякуємо, що висвітлюєте ці питання, будинок потребує реставрації, можливо місцева влада дослухається та виділить грошові кошти в рамках підтримання історичного фонду м. Луцька, наприклад зменшить у цьому році кошти на висадку квітів і спрямує їх на ремонт фасаду, сходів цієї будівлі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus