USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі актори «намалюють» українських письменників

14 Серпня 2012 15:58
Моновистави про видатних українських авторів поставлять волинські актори.

Про це у коментарі «ВН» 14 серпня розповів заслужений діяч мистецтв України, художній керівник Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Петро Ластівка.

За словами Ластівки, актори театру роблять величезний проект під назвою «Портрети видатних письменників і поетів України».

Художній керівник театру коротко розповів і про концепцію задуманого. Тож, за його словами, у межах проекту планують поставити приблизно 40 моновистав по 45-50 хвилин. «Кожному актору доручено зробити моновиставу про певного автора. Від Шевченка, Котляревського і Квітки-Основ’яненка до сучасників. Це 40 портретів буде», ‒ розповів він.

Загалом же він зауважив, що ідея виникла через неосвіченість сучасної молоді, яка часто не знає «про Україну і її авторів нічого» «Це не просто вистави, це – національна акція нашого театру», ‒ запевняє Ластівка.

Митець також зазначив, що актори зіграють моновистави на камерній сцені драмтеатру та у луцьких навчальних закладах.

Театрал зауважив, що запросить освітян Луцька і області на прем’єри вистав, аби зсолідаризувати їх показ у навчальних закладах.

Цілком імовірно, зі слів Ластівки, що першою у списку навчальних закладів, де поставлять моновистави, стане луцька школа-ліцей №22. Мовляв, про ідею схвально відгукнувся директор закладу.

Окрім того, Ластівка зазначив, що прем’єри 40-ка моновистав будуть випускати поступово. «За тиждень до вистави ми будемо оголошувати», ‒ додав художній керівник.

Наразі ж актори театру «ретельно і динамічно» працюють над виставою «За двома зайцями», якою відкриють новий театральний сезон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
стара тетаралка Показати IP 15 Серпня 2012 08:47
Дуже гарна ідея!!! Респект, Ластівко! Завжди з повагою ставилася до нашого рідного театру... але ну таким же нафталіном подекуди тхнуло… а тут – така свіжа творча течія!!! Щиро вірю, що це стане своєрідним відродженням нашого відремонтованого затишного театру… і приверне увагу ще більшої кількості глядачів!
Філолог Показати IP 16 Серпня 2012 23:11
...проект під назвою «Портрети видатних письменників і поетів України». Люди, навчіться нарешті розрізняти родові та видові поняття! Бо ж виходить з таких назв, що поети – не письменники... Інакше слово "письменники" однак не є синонімом до слова "прозаїки"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus