USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі діти оздоровлювалися найкраще в області, – стверджують у мерії

8 Вересня 2009 15:20
У Луцьку влітку 2009 року оздоровили найбільшу кількість дітей із-поміж інших районів Волині та міст Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська. Й, окрім того, в облцентрі оздоровлення було найякіснішим. Про це стало відомо на засіданні міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей, що днями відбулася у Луцькій міській раді, – інформують «Волинські Новини».
 
Як пише офіційний сайт міськради, Луцьк випереджує райони і міста області у питаннях оздоровлення за всіма показниками, – стверджує заступник міського голови Анатолій Пархом’юк. У середньому кожен район оздоровив 2 803 дитини (найбільше – Ківецівський район (4 230 дітей), найменше – Шацький (973 дитини)).  У Луцьку ж було оздоровлено 5 229 дітей.
 
Й, окрім того, як стало відомо на засіданні комісії, у Луцьку на кожну оздоровлену дитину було витрачено 235 гривень. У той час як кожен район на оздоровлення дитини витратив в середньому… 87 гривень! При тому в одному з районів на оздоровлення кожної дитини витрачали «аж» по три гривні.
 
«Яким чином за такі кошти можна оздоровити дитину? Чи є це повноцінне оздоровлення? У гонитві за статистичними показниками ми втрачаємо головне – справжню мету оздоровлення: набуття здоров’я та бадьорості на весь наступний рік», – висловив переконання Анатолій Пархом’юк.
 
Довідково:
 
Заступник голови ОДА Святослав Кравчук 31 липня наголосив, що із 22 тисяч луцьких дітей наразі оздоровилося лише 2,5 тисячі. Такими показниками Луцьк поставив усю областю у дуже незручне становище.
 
«Мені здається, що Луцька міська рада просто-напросто до цього питання віднеслася не досить відповідально», – сказав Святослав Кравчук. За його словами, при бюджеті міста можна було б дати кращі показники. Окрім того, загальна сума, виділена на оздоровлення дітей в обласному центрі Волині, цьогоріч сягнула 1,5 мільйона гривень. Такими ж результатами, які є, Луцьк поставив усю областю у дуже незручне становище, – додав він.
 
Попри запевнення представників луцької влади, зокрема й начальник управління освіти Луцької міськради Сергія Калуша, про те, що показник оздоровлення дітей сягне 4-х тисяч, пан Кравчук впевнений – він буде не більше 3,5 тисячі. Проте час у керівників Луцька ще є – попереду цілий серпень.
 
«Я просив би записати у протокол – визнати незадовільною роботу Луцького міськвиконкому у проведенні оздоровчої кампанії і направити цей лист міському голові Богдану Шибі. На сьогоднішній день з усіх районів і усіх міст найгірша ситуація – у місті Луцьку», – резюмував тоді Святослав Кравчук.
 
Разом із тим, за інформацією Луцької міської ради, в обласному центрі Волині нараховується 24 тисячі 473 дитини шкільного віку. В той час як на кожен район та міста області в середньому припадає 5 495 дітей. Відпочинок та оздоровлення луцьких дітей включав комплекс робіт В місті працювало  8 пришкільних таборів замість  2-х запланованих. У школах міста працювало 22 відпочинкові зміни з 3-годинним перебуванням дітей. Для дітей пільгових категорій організовано відпочинок в оздоровчому комплексі «Автомобіліст» (Одеська область) та таборі імені Олега Кошового в селі Дачне Ківерцівського району.
 
За путівками, закупленими за рахунок субвенції з обласного бюджету, направлено на відпочинок 334 дитини пільгових категорій – з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей.
 
Служба у справах дітей, комітет по фізичній культурі та спорту департаменту молодіжної політики та спорту організовували оздоровчі табори з денним перебуванням. Крім того служба у справах дітей департаменту молодіжної політики та спорту спільно з управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради та молодіжна громадська організація «Пласт» підготували проект та виграли грант фонду «Відродження» для оздоровлення дітей, сім’ї яких опинились у складних життєвих обставинах. За ці кошти організовано наметовий табір в Луцькому районі.
 
За путівками, що виділяються централізовано, направлялися на оздоровлення діти, потерпілі від аварії на ЧАЕС, та на санаторно-курортне лікування діти, які перебувають на диспансерному обліку в закладах охорони здоров’я та діти-інваліди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus