USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі комунальники «перекваліфіковуються» в інспекторів?

12 Серпня 2009 10:54
Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області провели навчання для новопризначених громадських інспекторів із охорони довкілля. Основною їх роботою буде складання адмінпротоколів про порушення природоохоронного законодавства, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Заступник Луцького міського голови Борис Сорока розповів, що виконком Луцької міськради звернувся з клопотанням до Державної екоінспекції на Волині з тим, щоб призначити громадських інспекторів з охорони довкілля у Луцьку. Відповідні кандидатури були обговорені та затверджені. В основному це – представники комунальних підприємств Луцька.
 
Пан Сорока порадив громадським інспекторам в першу чергу звернути увагу на факти пошкодження або знищення зелених насаджень, забур\'янення території. «Сьогодні ряд підприємств, установ та організацій мають забур\'янену прилеглу територію… Росте трава, будяки вище огорож», - стверджує Борис Сорока.
 
Пан Сорока зазначив, що від міськради спрямують листа до Державної екологічної інспекції на Волині, щоб виділити двох спеціалістів для проведення рейдів щодо забур\'янення території міста. У вересні населення буде спалювати на присадибних ділянках сміття. Ці факти заступник градоначальника також порадив зауважити.
 
Головні спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Онисюк та Ігор Аршулік пояснили громадським інспекторам норми законодавства, якими вони повинні керуватися у своїй роботі. Основним завданням громадських інспекторів є складання протоколів про порушення.
 
На думку представників екоінспекції, це краще робити спільно з муніципальною поліцією. Опісля оформлення протоколу, він має передаватися у Держекоінспекцію, яка і буде реагувати на виявлені факти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus