USD 39.85 40.08
  • USD 39.85 40.08
  • EUR 39.85 40.08
  • PLN 9.85 10.00

Луцькі та ковельські учні напишуть про Мазепу

6 Вересня 2008 10:41
Представники громадського руху «Не будь байдужим» презентували новий всеукраїнський творчий проект «Мазепа. Made in Ukraine», під час якого учні 8-11 класів з 41 міст Украни, серед яких Луцьк та Ковель, писатимуть своє бачення про козацького гетьмана Івана Мазепу. Про це 6 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами керівника Всеукраїнської конкурсу творів «Хто для мене Іван Мазепа?» Олега Майданюка, меж, географія акції, не має. До акції задіяна 41 школа, учні 8-11 класів яких створюватимуть на папері свої образи великого гетьмана.
«Участь лише цієї вікової групи пов’язана за тим, що саме у цей період у них починається формування національної думки та свідомості. Ну, і просто, саме з восьмого класу починається вивчення цього періоду в історії», – сказав пан Майданюк. 
Роботи оцінюватимуться у п’яти номінаціях і визначатимуться за п’ятьма критеріями : розкриття теми, присутність власної думки конкурсанта, оригінальність форми викладу, вдале поєднання історичного підґрунтя із власним баченням конкурсанта місця і ролі Івана мазепи у сучасній історії України та, звичайно, правильність технічного відтворення.
Після завершення розгляду творів конкурсу, журі визначить п’ять найкращих творів з кожного міста, 1000 творів-фіналістів, 100 творів-призерів, 10 творів-суперпризерів, які отримають футболки, книжки, аудіо бібліотеки та грошові премії, за які у київській книгарні «Є», можна буде придбати різну літературу.
Як зазначив пан Майданюк, очікується суттєвий резонанс цієї акції, оскільки молодь висловить свою думку про гетьмана, і це дозволить визначити думку про нього. Учні опрацьовуватимуть книжку Ольги Ковалевської «Іван Мазепа у запитаннях та відповідях», яку у кожну школу, по п’ять екземплярів, доправлять волонтери.
Щодо фінансування, то пан Майданюк, що кошти надають спонсори, імена яких не розголошуються, однак вони хочуть долучитися до цієї справи. Сама ж акція є аполітичною.
Довідково:
Конкурс триватиме до 31 жовтня 2008 року. Визначення переможців відбудеться у кінці цього року. Ідею проведення всеукраїнського конкурсу творів підтримало Міністерство освіти і науки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Вересня 2008 12:20
народ, перевіряйте інформацію! не 41 школа, 41 місто! В Луцьку та Ковелі буде тіки 41 школа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus