USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькій гімназії присвоять ім’я Модеста Левицького

29 Вересня 2008 15:22
Постійна депутатська комісія з питань духовності, культури, релігій, ЗМІ, зв’язків із громадськими організаціями та політичними партіями 29 вересня рекомендувала Волинській обласній раді звернутися до Кабміну з пропозицією присвоїти луцькій гімназії № 4 ім’я Модеста Левицького. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів присутній на засіданні комісії директор гімназії № 4 Олександр Мишковець, про присвоєння навчальному закладові імені Модеста Левицького просять учнівська та батьківська громади. Модест Левицький мешкав у Луцьку в 1927-32 роках і працював учителем української словесності в українській гімназії.
Оскільки гімназія № 4 є правонаступницею Луцької української гімназії, створеної у 1918 році, то саме на її базі у 1993-1999 роках провели три з’їзди учнів довоєнної школи. Окрім того, в навчальному закладі ведеться суттєва робота по збереженню спадщини Модеста Левицького. Учні та вчителі гімназії доглядають його могилу на Гараздженському кладовищі.
Комісія облради дослухалася до аргументів Олександра Мишковця і рекомендувала сесії звернутися до Кабміну з пропозицією присвоїти гімназії № 4 ім’я Модеста Левицького.
Довідково:
Модест Левицький – відомий український письменник, лікар, педагог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus