USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькій лікарні бракує спеціалістів з обслуговування ангіографа

4 Вересня 2013 12:38
Спеціалістів з обслуговування та встановлення новітнього ангіографічного комплексу не вистачає Луцькій міській клінічній лікарні.

Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 4 вересня.

Нагадуємо, що минулого року за кошти державного бюджету для Луцької міської клінічної лікарні придбали сучасний ангіографічний комплекс «Toshiba», вартістю 16 мільйонів гривень.

Як розповів Микола Якимчук, цей пристрій призначений для діагностики захворювання серцево-судинної системи, зокрема ускладнень після інфаркту міокарда.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯН БУДУТЬ УСПІШНО СТАВИТИ НА НОГИ ПІСЛЯ ІНФАРКТІВ ТА ІНСУЛЬТІВ


«Це дозволяє поліпшити профілактику інфаркту міокарда та інших судинних патологій, а також своєчасно лікувати захворювання такого типу. Нам обіцяли, що за кошти міського бюджету протягом цього року апарат введуть в дію», - зауважив управлінець.

Разом з тим, Микола Якимчук попросив затвердити додаткові посади медичних спеціалістів та технічних працівників. Він розповів, що два хірурги та один кардіолог пройшли стажування у Польщі, але ж, мовляв, потрібні штатні одиниці, які обслуговуватимуть пристрій.

«У нас є відділення, які несуть величезне навантаження на обласний бюджет – це так звана «штучна нирка» (віділення гемодіалізу), опікове та кардіовідділення. Але ці спеціалісти теж потрібні, тому ми намагатимемось вирішити це питання», - прокоментував ситуацію перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus