USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцького податківця зловили на підробці документів

30 Вересня 2009 11:12
Працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби Державної податкової адміністрації у Волинській області виявлено факт умисного внесення до офіційних документів недостовірних відомостей. Про це 30 вересня інформують «Волинські Новини».
За повідомлення прес-служби ДПА України, жителем Волинської області за один день було здійснено операцію реєстрації та зняття з обліку ввезеного на територію України імпортного автомобіля. Згідно з вимогами чинного податкового законодавства, громадянин сплатив податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.
Пізніше до місцевої державної податкової інспекції надійшов запит, у якому від імені зазначеного громадянина вимагалося повернення начебто помилково сплаченої суми податку. Працівники податкової інспекції, яким було доручено збір та опрацювання матеріалів для підготовки відповіді на запит громадянина, не здійснивши жодних запитів до МРЕВ УДАІ управління Міністерства внутрішніх справ, підготували офіційний документ – довідку, куди внесли дані про те, що за громадянином відсутні зареєстровані транспортні засоби, а, отже, суми помилково сплачених коштів підлягають поверненню.
Довідка, що містила неправдиві відомості, стала підставою для направлення до Управління державного казначейства у м. Луцьку висновку про необхідність повернення на розрахунковий рахунок ВАТ «Державний ощадний банк України» грошових коштів на суму понад 20 тисяч гривень.
Матеріали, зібрані працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Волинській області, стали підставою для порушення прокуратурою міста Луцька кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення співробітниками Луцької об’єднаної державної податкової інспекції.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus