USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцького слоника переодягнуть у індійські шати. ВІДЕО

27 Березня 2013 18:39
«Луцький слоник» перевдягнеться у індійське вбрання та познайомить мешканців міста з новим соціальним рухом, - повідомляє Visitlutsk.

До Луцька, йдеться у повідомленні, прийде популярне у Європі вуличне в’язання або ж ярн-бомбінг. Акція стала можливою завдяки десяткам людей з Луцька та й не тільки, які підтримали її фінансово.

«Яскравий Луцьк» стане першим проектом на Волині, який реалізовується завдяки Спільнокошту – понад 40 осіб зробили свій фінансовий внесок на сайті Великої Ідеї, щоб підтримати захід. Таким чином зібрали 3200 гривень на матеріали та промоцію акції. Активісти вже приступили до роботи: є готові в’язані фрагменти, зібрали чимало ниток для акції.

«Ви можете долучитися до їхнього грона принісши нитки до Центру туристичної інформації та послуг, поширюючи інформацію про акцію, або, власне, приєднавшись до в’язання фрагментів», - повідомляють організатори.

Так, у Луцьку унаслідок акції яскравими стануть кілька об’єктів: слон у Ботанічному саду, для якого готуються індійські шати, сквер поблизу РАГСу, а також подвір’я головного корпусу Луцького НТУ.

Акцію «Яскравий Луцьк» організовує Центр туристичної інформації та послуг, спільнота Луцьк-мама, сестри Спицини. Партнером проекту став Луцький національний технічний університет.

Ініціатор проекту Олена Семенюк відповіла на питання «Волинських новин»:

Чому саме «слоника» вирішили вдягнути?

На початку планували прикрасити лише сквер на 33-му за РАГСом, але ідея «слоника» так само з’явилась в обговоренні, її дуже швидко підхоплювали всі, кому не лінь, і тоді ми зрозуміли що займатися ярн-бомбінгом і не зробити слона буде зовсім несерйозно.

Чи давно ця ідея була у Вас?


Ідея була ще з ранньої зими насправді, але почала втілюватись, чесно кажучи, після якоїсь сумбурної переписки в одній з луцьких груп у Facebook. Адже в’язання - чудовий замінник зависанню у соціальних мережах і нескінченним обговоренням та наріканням. І психічному здоров’ю та рівновазі сприяє.

Чому саме індійський, а не хіпі, наприклад?

Хоча хіпі мені і трохи ближчі, я не хотіла вирішувати одна, бо в’язати я також буду не сама. Ця ідея з’явилась на першій нашій зустрічі, крім того, її підтримали сестри Спицини, які нас технічно забезпечують. Ну і хіпі, вони ж в душі індійці трішки, а трішки індіанці, так що ми не далеко втекли.

Як Ви думаєте, чи довго протримається вбрання на «слонику»?

Не хочу робити прогнозів. Природні умови для нього не дуже страшні – все далеко від проїжджих частин, тобто не буде багато пилюки. Але буде тест для в’язання на вандалостійкість та тест нашим лучанам на культуру.

Довідка:

Ярн-бомбінг в перекладі означає «бомбардування нитками». Прикрашати вуличні предмети плетеними речами - нова течія в сучасному мистецтві, яка 8 років тому зародилася в Америці. Вуличне в’язання дозволяє прикрасити найрізноманітніші об’єкти у міському просторі. Явище з’явилось одночасно у Нідерландах та Техасі та швидко стало популярним у західній Європі. Вуличне в’язання дозволяє об’єднати зусилля численних людей та показати, що позитивні зміни можна впровадити спільними зусиллями дуже легко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus