USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нардеп Ірина Констанкевич вимагає перевірити вакцинування дітей

29 Вересня 2017 20:16
Діти у Волинській, Полтавській та Вінницькій областях після щеплення індійською вакциною АКДП потрапили у лікарню. Про це у своєму запиті до Генерального прокурора України Юрія Луценка та в. о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повідомила народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич.



Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Нардеп наголосила, що, за інформацією лікарів, кількість ускладнень у щеплених індійською вакциною дітей щонайменше у 17 разів вища за допустиму норму, а у 19% виникають місцеві реакції.

«Як мені стало відомо, у жовтні 2016 року в Україну почали завозити індійську вакцину АКДП, яка захищає від дифтерії, правцю та кашлюку. Ця вакцина мала б вирішити проблеми батьків, адже довгий час вакцини взагалі не було. Однак, після щеплення діти масово скаржаться за оніміння кінцівок. Наявність подібних реакцій підтверджують і оприлюднені офіційні дані. Вакцинації підлягають діти від 2 місяців до 5 років 29 днів. Діти раннього віку повинні отримати 4 щеплення. У цьому році дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ знову закупив цю вакцину у індійського виробника «Серум Інститут Індії ПВТ ЛТД та надав Україні у рамках гуманітарної допомоги», – підкреслює Ірина Констанкевич.

Нардеп зауважує, що через ускладнення після АКДП чимало батьків взагалі відмовляються від вакцинації, що може спровокувати спалах захворювань серед дітей до 5 років. У зв’язку з цим Ірина Констанкевич звернулась до Генерального прокурора Юрія Луценка та Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, аби вони здійснити повну об’єктивну перевірку організації процедур закупівель вакцини, витрачання коштів з державного бюджету на забезпечення системи охорони здоров’я цими профілактичними засобами та просить притягнути до відповідальності посадових осіб, халатність яких спричинила ситуацію, у якій опинилися громадяни України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Печаль Показати IP 29 Вересня 2017 21:05
Всі вакцини- це яд і повільна смерть. Печальна неосвідченність від лікарів до батьків...
Батько Показати IP 29 Вересня 2017 23:00
Коли завезуть вже нарешті бельгійську вакцину?
Ну Показати IP 29 Вересня 2017 23:07
й Світова Організація (чи?) здоровя, знов взялася за знищування українського народу. Таке вже було чи не у 2005, коли щеплені молоді люди після інєкцій вмирали. Подяка пані Констанкевич за пересторогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus