USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому бізнесмену дали 12 років за вбивство товариша

29 Квітня 2013 10:04
Луцького бізнесмена, який убив свого товариша, посадили на 12 років.

У Луцькому міськрайонному суді закрили кримінальну справу по вбивству відомого Луцького бізнесмена Олега Бахматенка, та посадили його вбивцю за грати на 12 років, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що ще в березні чергову частину Луцького міськвідділу міліції звернувся 43-річний лучанин і повідомив, що 18 лютого 2013 року приблизно о 10-й годині він вбив свого товариша та партнера по бізнесу.

На чоловіка завели кримінальну справу.

Нещодавно відбулося судове засідання на якому обвинуваченому в умисному вбивстві колегія суддів винесла вирок – 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, підсудний повідомив суду, що він приїхав додому до товариша, з яким вони разом займалися підприємницькою діяльністю, аби повернути собі заборговані убитим гроші і повідомити, що він більше не хоче вести спільні бізнес-справи разом з чоловіком.

У чоловіків виник конфлікт під час якого, за словами підозрюваного, Бахматенко почав йому погрожувати, буцімто, він його уб’є, якщо той не буде робити того, що він хоче, і побіг до іншої кімнати. Через декілька хвилин Бахматенко вибіг з мисливською рушницею, яка належала гостеві і наставив її на свого вбивцю Сергія Копитка.

За словами вбивці, він як мисливиць з 8-ми річним стажем, автоматично вихопив у свого бізнес-партнера рушницю, схопив патрони, які стояли на каміні та тричі вистрілив у чоловіка, двічі у груду клітку та один - контрольний постріл, у голову.

Сергій Копитко у залі суду намагався запевнити колегію суддів, що він діяв виключно в цілях самозахисту, адже якби не його реакція, то замість нині убитого Олега Бахматенка був би він.

Підсудний повідомив, що після вбивства він ще кілька раз намагався перевірити чи його товариш живий та, усвідомивши, що він накоїв, злякавшись, забрав усі мобільні телефони і вибіг з будинку Бахматенка.

За словами свідків, які були присутні у залі судових засідань, Копитко розмовляв з ними по телефону вбитого і говорив їм, що той поїхав у відрядження, а телефони залишив йому. Також вбивця протягом декількох днів навідувався до убитого чоловіка додому, мовляв, годувати собак, яких були три у нещасного, але з тілом він нічого не робив, загиблий чоловік так і залишався у себе в будинку упродовж 10 днів.
Варто зауважити, що засуджений Копитко стверджував, що він відразу хотів звернутися до міліції, але у нього не вистачало сміливості. Проте через 10 днів чоловік, зібравшись з думками, пішов до міліції.

Також у залі суду були присутні мати та сестра загиблого, які просили суд призначити найважче покарання для вбивці їхнього сина та брата. Зокрема просили суд, аби той відшкодував їм моральної шкоди у вигляді 800 тисяч гривень матері та 400 тисяч сестрі загиблого.

Відтак, суд, врахувавши усі обставини та заслухавши свідків, потраждалих та самого засудженого вирішив призначити чоловіку вбивці покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років.

Що ж до компенсації моральної шкоди родині загиблого, то суд вирішив задовольнити позовні вимоги частково, матері - 150 тисяч гривень моральної шкоди, сестрі – 100 тисяч гривень.

Зауважимо, що засуджений за вбивство Сергій Копитко був раніше судимий за ухилення від сплати податків. На сьогодні ж чоловік один із засновників підприємства «Імпалс», яке є власником луцького КХП-1, власник фірми «Агровіта», яка виробляє макарони.

Вбитий - старший тренер юнацької Збірної України з універсального бою, член Ради Федерації універсального бою України, один із засновників підприємства «Імплас» - Олег Бахматенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
!!! Показати IP 29 Квітня 2013 10:08
Повісити *андона!
андрій Показати IP 29 Квітня 2013 10:41
бездаарство? вчитайтесь в слова. "закрили кримінальну справу" та "посадили його вбивцю за грати". це 2 протилежні за своїм значенням вислови, котрі ніяким чином не можуть вживатись разом. якщо закрили кримніальну справу то закрили. а якщо посадили, що завершили розгляд. і хто тільки це пише
Здрасте Показати IP 29 Квітня 2013 10:44
Їздив кормити собак. Це так мило.
123 Показати IP 30 Квітня 2013 23:54
Так "«Імпалс" чи «Імплас"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus