USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Розібрав на запчастини і продав: на Волині чоловік, якому дали шість років за крадіжку авто, просив не садити його в тюрму

6 Квітня 2024 20:14
Викрав автомобіль, розібрав його на запчастини та продав, завдавши власнику збитків на доволі кругленьку суму. Богдан Островський потрапив під суд саме за таке злодіяння. Наразі справу розглядали в апеляції.

Яке рішення ухвалив суд – у сюжеті ТРК «Аверс».

Під час слухання в Рівненському районному суді чоловіка визнали винним. У показах це підтвердили і свідки, але то ще не все. Виявляється, Богдана Островського раніше вже притягували до відповідальності за подібні злочини, він має непогашену судимість. Зважаючи на це, суд вирішив присудити чоловікові шість років за ґратами. Обвинувачений з таким вироком не погодився і звернувся в апеляцію, де просив заміну реального терміну іспитовим.

«Прошу обрати відносно Островського Богдана Васильовича покарання, не пов’язане з позбавленням волі, а саме із застосуванням статті 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням), оскільки він через стійкі соціальні зв’язки та офіційну роботу може перевиховатись без найсуворішої міри покарання – позбавлення волі», – просив адвокат Андрій Запорожець.

Натомість прокурор просив не змінювати вже ухвалений вирок. Аргументував це тим, що обвинувачений неодноразово був помічений у скоєнні подібних порушень.

«Вважаю, шановний суд, що підстав для статті 75 КК України відносно обвинуваченого немає», – казав прокурор.

Сам обвинувачений зауважив, що вже став на шлях виправлення: «Шановний суд, прошу не позбавляти мене волі, тому що я хочу стати на шлях виправлення. Я практично вже став на шлях виправлення, працюю, живу з батьками, допомагаю їм».

Заслухавши доводи усіх сторін, суд ухвалив апеляційну скаргу захисника обвинуваченого залишити без задоволення, а вирок Рівненського районного суду – без змін.

Отож, судячи з вироку, найближчі шість років обвинувачений таки проведе в місцях позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
... Показати IP 8 Квітня 2024 02:22
А за кражу горіхів на 800 грн, дали 7 років. Л..логіка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus