USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькому депо Волиньрада додатково виділила кошти

16 Січня 2009 10:14
Депутатів Волинської обласної ради під час засідання сесії 15 січня ухвалили бюджет Волині на 2009 рік. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Найбільш гаряче дискутувалося питання виділення додаткових коштів Луцькому підприємству електротранспорту у вигляді субвенцій на перевезення пільгових категорій громадян. Зала розділилася на дві частини.
Одна наполягала на тому, щоб додаткові кошти не виділяти. Таку позицію підтримували начальник головного фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк та начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко.
Протилежна сторона стверджувала, що за вихідні у Луцьк з’їжджаються пільговики з усієї області і найчастіше вони користуються електротранспортом. Перед волинськими депутатами виступила перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, яка переконувала депутатів виділити додатково хоча б 500 тисяч гривень до субвенції по електротранспорту.
Заступник голови облради Борис Загрева запропонував, щоб відповідна сума коштів була знята з компенсацій за перевезення залізничним транспортом. Проте ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Депутат-бютівець Віктор Кобринчук висловився за те, щоб частину грошей перекинути «з компенсацій за залізничні перевезення, а решту – з компенсацій за автоперевезення». Це пояснювали тим, що у деяких районах минулого року ці кошти були недовикористані.
Проте остаточний варіант пропозиції пана Кобринчука був фактично ідентичний варіанту вирішення проблеми, який пропонував Борис Загрева. Цю пропозицію депутати прийняли, як і бюджет в цілому.
Довідково:
Під стінами Волинської облради 15 січня проходив пікет працівників Луцького підприємства електотранспорту. Приблизно 50 чоловік прийшли під стіни приміщення головного представницького органу краю.
У руках пікетувальників – плакати із гаслами «Луцьк вимагає справедливого розподілу субвенцій», «Найбільше пільговиків – найменше грошей???», «Державні гроші – луцьким пільговикам», «Припиніть знищувати міський електротранспорт» і т.п.
За словами людей, що прийшли під облраду – а саме профспілки ЛПЕ – працівники з листопада не отримували зарплати. Протестувальники роздавали звернення до волинських депутатів. У ньому йдеться, що витрати на пільгові перевезення не відшкодовуються на належному рівні. За розрахунками підприємства, у 2009 році сума на покриття витрат, пов’язаних із пільговим перевезення окремих категорій громадян міським електротранспортом, становить 21,9 мільйона гривень. Проте пропонована у проекті обласного бюджету сума субвенцій покриває менш ніж 50% цієї суми.
Люди просять Волинську облраду все ж таки передбачити кошти у необхідному обсязі. Інакше профспілка попереджує про припинення пільгових перевезень після закінчення коштів, що покривають витрати.
Попередній страйк працівники Луцького підприємства електротранспорту проходив 15 жовтня. Тоді люди теж вимагали видати їм заборговані за 2,5 місяця зарплати і вирішити питання відшкодування грошей за пільгові перевезення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus