USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькому залізничному вокзалу подарували інвалідний візок

14 Травня 2013 13:41
Інвалідним візком відсьогодні зможуть користуватися люди з обмеженими фізичними можливостями, які прибувають потягом у Луцьк. Сьогодні, 14-ого травня, відбулася урочиста передача візка залізничному вокзалу.

Волинський фонд активної реабілітації неповносправних передав інвалідний візок на потреби залізничного вокзалу. Він, кажуть, необхідний для того, аби люди, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, могли з потяга без проблем дістатися до автотранспорту біля вокзалу.

Голова обласного фонду активної реабілітації неповносправних Ганна Гапанюк каже: «Чомусь вважається, що якщо людина - візочник, то має мати свій візок. А це не завжди так. І для того треба на вокзалі візок, щоб дістатися від потяга до таксі, щоб не примушувати когось нести візок. У Києві, Одесі, Сімферополі там є візочки. У нас в місті цього немає. Наша громадська організація вирішила віддати свій візок, який колись я отримала, для тих людей, які будуть приїжджати. Щоб їм було не страшно, що вони можуть приїхати вийти і на побачення, і на зустрічі, і на різноманітні заходи».

Начальник Луцького залізничного вокзалу Анжела Аладова розповіла: «До нас звертається дуже багато людей з обмеженими фізичними можливостями і цей візочок буде першим, як кажуть, кроком допомоги. Бо буває потяг підходить на другу платформу, потрібно підвезти людину, а людина не завжди може сама впоратися».

За словами Анжели Аладової, у вокзалі постійно працює чергова група для допомоги людей з обмеженими фізичними можливостями, тож візочок у будь-який момент підвезуть.

На урочисту передачу візку до Луцька приїхав і гість зі столиці голова Представництва в Києві та Київскій області ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родін, який зазначив: «Проблема дуже велика. І на сьогодні в Україні існує всього 5 спеціалізованих вагонів, які треба замовляти наперед. І вони максимум перевозять двох інвалідів візочників, тому інвалідам доводиться їздити звичайними вагонами».

Олександр Родін також зауважив, що інвалідні візки мають бути у всіх без винятку залізничних та авто вокзалах, аеропортах. Однак державної програми із забезпечення їх візками поки немає.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus