USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Переселенці з Донеччини зробили операцію в Луцьку. Їй потрібні житло та інвалідний візок

12 Травня 2022 18:20
Тікаючи від бомбардувань, вимушена переселенка з Донеччини опинилася в операційній на Волині. Валентина Гутеньова назавжди запам’ятає те, як тікала з донькою від війни, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Жінка, як і мільйони українців, змушена була покинути рідний дім. Їй було важко це зробити не лише морально, а й фізично: до війни через цукровий діабет їй ампутували стопу.

«Я постійно молилася, аби ми змогли виїхати, щоб не почали бомбардувати. Там постійно бомблять… Коли почалася війна, мене прооперували, але не повністю. Всі лікарі поїхали, хірургів не було. Я повернулася додому, донька робила перев’язки», – пригадує жінка.

Через війну долікуватися вдома жінка не змогла. Разом із 15-річною донькою вона втекла від бомбардувань. Дорога з Донеччини на Волинь була довгою та важкою, адже незагоєні рани давали про себе знати.

«У мене була відрізана стопа. Вона не була закрита. Кістку було видно… Коли я виходила з автобуса, мусила стати на цю ногу… І коли моя донька робила мені в потягу перев’язку, то плакала. Вся пов’язка була в крові. Просто місиво», – зазначає Валентина Гутеньова.
Читати ще: «Квартири віддав переселенцям». Лучанин евакуйовує з гарячих точок людей з інвалідністю. Інтерв’ю

Разом із донькою вона приїхала до Луцька. Як зізнається, завжди мріяла побувати на заході країни.

У Луцьку жінку у важкому стані доправили до лікарні. Їй знову довелося лягти на операційний стіл: частину ноги ампутували.

Лікар опікового відділення Луцької міської лікарні Андрій Ковальчук інформував, що ускладнень після операції немає, тому скоро пацієнтку можна буде виписувати.

Нині для переселенки актуальне питання пошуку житла, адже вона не зможе мешкати в пансіонаті, куди відразу після приїзду її з дочкою поселили волонтери. До того ж, жінка потребує реабілітації та інвалідного візка.

«Мені немає куди йти. Також у мене немає інвалідного візка, без якого я не зможу», – говорить Валентина Гутеньова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus