USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада просить у Кабміну однаково відшкодовувати субсидії для всіх груп користувачів

27 Лютого 2019 17:54
Луцька міська рада звернулася до Кабінету Мінстрів України щодо перегляду соціальних нормативів, в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату. Зокрема, луцькі депутати просять повного відшкодування субсидій для користувачів, які мають прилади обліку та в яких вони відсутні.

Про це йшлося 27 лютого під час засідання 53-ї сесії міської ради.

Як ідеться у зверненні, згідно постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», встановлено соціальні нормативи, в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема, у разі використання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, - 0,0431 Гкал на 1 кв метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Однак абонентам, житлові будинки яких не обладнані приладами обліку та які мають субсидію, вартість за використану теплову енергію централізованого опалення (теплопостачання) відшкодовується у повному розмірі. Натомість абонентам, житлові будинки яких обладнані приладами обліку, вартість за використану теплову енергію централізованого опалення відшкодовується згідно соціальних нормативів, які її не покривають. Це спонукає до невстановлення приладів обліку та економії тепла.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України з 1 травня цього року для абонентів, житлові будинки яких обладнані приладами обліку, соціальні нормативи, в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, знову зменшується з 0,0431 Гкал на 1 кв метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період на 0,0383 Гкал.

Тож луцькі обранці громади просять врегулювати питання забезпечення соціальної рівності між громадянами, що отримують субсидію шляхом скасування вищезазначених норм та повного відшкодування субсидій для обох груп користувачів однієї і тієї ж послуги централізованого опалення.

Депутати підтримали звернення до Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus