USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада у національному рейтингу прозорості

11 Листопада 2014 13:25
Прозорість міст обласних центрів аналізували у трьох аспектах роботи: міський голова, виконавча гілка влади і депутатський склад. Луцьк обігнав Рівне і Львів.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему «Індекс публічності місцевого самоврядування: яке місце у національному рейтингу зайняв Луцьк?», яка відбулася в обласному центрі у «ВолиньМедіа» сьогодні, 11-го листопада.

Як розповіли експерти, Луцькрада прозора на 56%. Зокрема: публічність виконавчих органів влади - 62%, публічність депутатів ради – 47%, публічність Луцького міського голови – 60%.

«Торік це був пілотний проект, де аналізували 10 міст на індекс публічності, й тоді Луцьк мав другий результат з позначкою 65% прозорості. Цього року, коли брали участь усі обласні центри, Луцьк посів 5 сходинку. Наші дослідження базувалися на міжнародних правових документах, які стосуються місцевого самоврядування і українському законодавстві», - поінформував координатор Кампанії вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування у Волинській області Михайло Шелеп.

Та додав, що торік, після звіту, працівникам Луцькради надали рекомендації. Втім більшість з них - не реалізовані.

Серед моментів, які заважають прозорості – відсутність депутатських звітів, окрім того, виконавчі органи менше дають звітної інформації.

Представник Луцькради подякував за аналіз.

«Я це сприймаю як орієнтир. Окрім того, усю інформацію донесу міському голові. Дякую за вашу роботу», - прокоментував секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Зауважимо, що прозорість Львова – 49%, Рівного – 47%.

Перше місце серед прозорості міськрад зайняв Івано-Франківськ – 67%, найнижча сходинка у Донецька – 34%.

Аналіз проводили Громадянська мережа ОПОРА і Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу впродовж останніх чотирьох місяців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
правда Показати IP 11 Листопада 2014 13:34
А григоренко далеко не прозора людина, це нагла і жадна істота і наглості його немає меж.
григоренко до правда Показати IP 11 Листопада 2014 13:36
для всіх хорошим не будеш
вітальник Показати IP 11 Листопада 2014 13:42
Це завдяки тому, що міський голова нормально працює зі ЗМІ. Відкритість - це робота преси і прес-служби міської ради. Вітаю з перемогою панночок Зою, Жану, Юлю, Ліду, Сашу. З орденами зараз сутужно, але нагороди вас чекають. Голова нехай пишається такою прес-службою. Слава Україні!!! Прес-службі слава!!!
вітальниця Показати IP 11 Листопада 2014 13:54
Найвідкритіший чиновник - міський голова Микола Романюк, найзакритіші - Кравчук і Соколовська. Потрапити журналісту до цих топтоп-персон, то треба носити з собою розкладний стільчик і три тижні сидіти під міськрадою, або оголосити голодування.
АНТОН до вітальниця Показати IP 12 Листопада 2014 08:56
А чого до Кравчука йти? Його місце у самому брудному смітнику
я Показати IP 11 Листопада 2014 17:54
А найбільш переляканий це Вербич. Рішення самостійно прийняти не може. Всього боїться .А де зараз його протеже ,Грінчук, голова виборчої комісі? .Кажуть її хочуть звільнити .Але ж вона виконувала вказівки Вербича
конкретно Показати IP 11 Листопада 2014 19:34
Вербич - це конфлікт між сучасним і минулим. Це чиновник, який класично втілив в собі усі риси булгаковського Швондера. Вербич - помилка природи, непорозуміння, гальмо міської ради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus