USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське місто – 13-те у рейтингу прозорості українських міст

19 Квітня 2022 07:30
Transparency International Ukraine оприлюднила результати Рейтингів прозорості та підзвітності. Місто-лідер у 2021 році – Маріуполь. Володимир випередив Луцьк і зайняв 13-те місце. Нововолинськ – на 47-му місці.

У рейтингу перевіряли 100 міст України, повідомляє European Union in Ukraine.

Приємно, що місто Володимир у рейтингу посіло 13-те місце (70,7 бала), в той час, як Луцьк – 22 (62,4 бали). Місто Нововолинськ опинилось у першій половині рейтингу і зайняло 47-му сходинку (47,1 бал).

Рейтинги демонструють, наскільки успішно розвивалося місцеве самоврядування до початку повномасштабного вторгнення.
Вже вдруге рейтинг очолив Маріуполь, адже попереднього року місто також отримало першість. Міська рада не лише формально виконала визначені законодавством вимоги, а й втілила багато належних практик, зробивши місто взірцевим у сфері публікації даних, наданні онлайн-послуг, роботи з геопорталом.

Окрім Маріуполя (91 бал зі 100), п’ятірку лідерів прозорості у 2021 році складають Львів (85.49), Дніпро (84.2), Дрогобич (83.16) та Мукачево (81.3). Вперше за історію дослідження одразу 5 міст отримали категорію «прозорих». Міста ухвалили важливі рішення щодо публікації даних, бюджету, електронної демократії, стратегій розвитку та регуляторної політики. Результатом цих зусиль став безпрецедентний за всю історію програми «Прозорі міста/Transparent cities» рівень відкритості.

Загалом за 5 років середній показник прозорості 100 міст зріс на 62,2%. Лідерами у Рейтингу підзвітності стали Маріуполь, Дніпро, Тернопіль, Львів, Бахмут.

Команда наголошує, прозорість та підзвітність – це не тільки те, що допомагає містам розвиватись у мирний час. Це ті фактори, які допомагають долати кризи ефективніше. Саме стрімкий розвиток місцевого самоврядування дозволяє сьогодні успішно давати відсіч ворогу. Мери – реальні лідери своїх громад. Потрібно фіксувати успішні кроки місцевого самоврядування, аби не лише відновити, а й примножити їх після перемоги у війні. А ще – підкреслити, якими прогресивними, зразковими та проєвропейськими були, є, і будуть українські міста.

Детальніше – у дослідженні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus