USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Луцькрада викидає гроші на ремонти дахів, а зі стелі продовжує капати вода

12 Лютого 2014 17:21
Восени 2013-го року зробили новий дах у будинку № 32 на вулиці Лесі Українки в Луцьку, а вже взимку він почав протікати. За діряву покрівлю горе-робітники взяли 340 тисяч гривень, ще й лишили після себе повно сміття з недопалок, пляшок з-під горілки й будматеріалу.

Надія Денисівна більше 30 років живе в Луцьку на вулиці Лесі Українки, 32. Вона каже, що проблеми з дахом були раніше, однак минулої осені зробили капітальний ремонт: стару покрівлю зняли, встановили нову. По цьому, каже пенсіонерка, думали, що проблема вирішена. Втім, пройшло кілька місяців й з першим талим снігом зі стелі потекло: «Он, вчора два відра води винесла – накапало. На даху я поставила відра, миски, щоб мені стеля зовсім не відпала. Вже ремонт зіпсований, по всіх стелях сліди від води, гіпсокартон намок і став зіпсованим, місцями просто відвалюється стеля».
Будинок Надії Денисівни є пам’яткою архітектури та містобудування, який збудували на початку 20 століття. Мешканка пригадує, що будівельники дуже халатно ставилися до роботи: «Тут раніше було прибрано, я порядок навела, чистенько. А після ремонту повно сміття лишили, вже 4 мішки винесла, ще досі валяються недопалки, пляшки з під горілки, ще на мішка два назбирається. Ось такі тут були майстри-професіонали й за це їм заплатили 340 тисяч гривень».

Жінка розповідає, що до неї приходили з міського департаменту ЖКГ і ЖКП № 3, розглядали, радилися, але їй нічого не сказали. Дзвонила пані Надія й до виконавця робіт - ЗАТ «Рембудуправління-Вишків-АТ». Представник фірми прийшов у квартиру, розгледів все та пообіцяв виправити «промахи» й зробити ремонт стелі в квартирі, аби тільки не писали скаргу в прокуратуру.

Скільки точно грошей витратили на такий ремонт даху, після якого мокне стеля, у Луцькому департаменті ЖКГ назвати не змогли.

Втім, кажуть, що про проблему знають. «Багато хто що може казати, але є проект, по ньому й робилися відповідні роботи. Дерево не гниле, а нове. Я, як будівельник, це бачив. Цей об’єкт особисто я оглянув. Дійсно, там в двох місцях задуло сніг, його сантиметрів 40, от і через це тече. Виконавець робіт несе гарантійні зобов’язання 3 чи 5 років. Як зійде з даху сніг, температура буде +3, то ті місця просиліконять. Явних місць протікань немає, дах добре зроблений. А щодо мокрої стелі, то важко сказати чи то від цього снігу чи раніше таке сталося», - прокоментував начальник відділу по експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

Із фото видно, що вода зруйнувала стелю в кожній кімнаті лучанки.
До слова, на пам’ятній табличці на будинку чітко вказано, що житловий будинок охороняється державою і його пошкодження карається законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Слава Україны Показати IP 12 Лютого 2014 17:33
Нащо нам Ваша стеля? Головне - поставити пам'ятник людині (біля ЗАГсу), яку мало хто пам'ятає, а більшість ненавидить
дідо Показати IP 12 Лютого 2014 17:49
Неможе бабка утримувати своє житло,то нехай продає.
Антоніо Показати IP 12 Лютого 2014 20:59
Дідо і "Слава Україны" Ви перед тим, як написати про своє "наболіле" прочитайте і спробуйте зрозуміти, навіть через головний біль через незвичку вмикати мозок, про що власне ідеться.
ЦУКЛО Показати IP 13 Лютого 2014 00:41
В будинку по Л.України,що навпроти управління освіти,у якому на першому поверсі розміщено чотири торгівельних заклади дах як решето. Ми тазиками, як бронею, спасаємо проникрення рідини на голову мешканців другого поверху і торгівельни хзакладів..
анонімус Показати IP 13 Лютого 2014 10:08
не знаєте куди йдуть гроші? гляньте на будівництво в старому місті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus