USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада звернеться до ВР щодо часових обмежень перебування за кордоном

24 Травня 2018 11:13
Луцька міська рада планує звернутися до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України (стосовно виключення часових обмежень).

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 травня.

Депутат міськради Павло Данильчукрозповів, що спілкувався з авторами законопроекту у ВРУ. На його думку, звернення варто направити на черговому засіданні сесії міськради.

Мова – про те, що зараз не оподатковуються податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі, вартість і вага яких не перевищує 500 євро та 50 кг, через державний кордон України особою, яка була відсутня понад 24 години та яка в'їжджає не частіше одного разу впродовж 72 годин.

«Положення, за яким на фізичну особу покладається необхідність перебування за межами України понад 24 годин негативно впливає на свободи і інтереси громадян, які не мають відношення до незаконних операцій з імпортом. У багатьох випадках понад 24-годинне перебування за межами країни, особливо для мешканців західних областей України, є невиправданим», – наголошено в тексті звернення. Тож запропоновано виключити з Податкового кодексу України положення щодо обов’язкового перебування за кордоном понад 24 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 24 Травня 2018 14:11
треба ввести ще одне положення у податковий кодекс. якщо держава не забезпечує роботою на рівні європейських стандартів (8 євро за годину), різниця доплачується з рахунків олігархів, у тому числі офшорних
лучанин Показати IP 24 Травня 2018 18:48
за 500 євро можно і пробуту за кордоном добу для "туриста".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus