USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Близько 30% зарплат у Луцьку перебувають у тіні

23 Березня 2021 13:16
Близько 30% заробітної плати в обласному центрі Волині перебуває у тіні та не оподатковується. Тому міська рада планує звернутися до президента, оскільки в місцевого самоврядування забрали можливість контролю за працевлаштуванням.

Про це стало відомо під час засідання комісії законності 23 березня.

Члени комісії розглянули питання Про звернення до Президента України щодо відновлення контролю органами місцевого самоврядування за додержанням законодавства про працю.

Як повідомив керівник департаменту економічної політики Борис Смаль, за орієнтовними розрахунками не менше 30% заробітної плати у Луцьку перебуває в тіні.

4 березня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігань надмірного тиску на суб’єктів господарювання державного нагляду, за додержанням законодавства про зайнятість населення.

Зі слів посадовця, у чинній редакції цей закон позбавляє органи місцевого самоврядування права здійснювати контроль за легальним чи нелегальним працевлаштуванням на території громади.

«Ми знаємо, що майже 70% дохідної частини бюджету – це податки на доходи фізичних осіб. Фактично ми втрачаємо можливість це контролювати. У цьому зверненні ми просимо президента, щоб повноваження контролю були повернені органам місцевого самоврядування», – розповів Борис Смаль.

Члени комісії підтримали це питання. Остаточне рішення прийме сесія.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 23 Березня 2021 13:20
"можливість контролю за працевлаштуванням". контролювати всi гаразд. розiбратися чому "в тiнi" бажання нема?
Правда Показати IP 23 Березня 2021 13:28
Ну і до чого тут президент.В його повноваження входять економічні питання.Не чудіть.
лучани Показати IP 23 Березня 2021 13:33
Треба перевіряти базари,склади,гаражні кооперативи,щоб були податки.
Народна прокуратура Показати IP 23 Березня 2021 13:38
Знов заговорили про заходи примусу. А де ж у наших людей на практиці ті принципи верховенства права, чесності, сповідування європейських стандартів, про які без перестанку розводяться на телеефірах, Майданах і т.п. Як завжди винні Президент, міністри, чиновники і судді?
Олександр Показати IP 23 Березня 2021 18:59
Які ви смішні. Яких 30%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus