USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада звернулася до «Волиньобленерго» через недотримання графіків відключення електроенергії

13 Грудня 2022 11:17
Луцька міська рада звернулася ПрАТ «Волиньобленерго» через несправедливість графіків відключення світла, вимагаючи забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу доступних потужностей між споживачами та чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень електроенергії.

Відповідне звернення прийняли під час засідання позачергової сесії Луцької міської ради.

Як ідеться у зверненні, ПрАТ «Волиньобленерго» щодня оприлюднює графіки планових погодинних відключень електроенергії у населених пунктах Луцької міської територіальної громади, на які орієнтуються їх жителі та суб'єкти господарювання.

Місцеві жителі та суб'єкти господарювання вже тривалий час гідно переживають усі випробування війни, підлаштовуючись під складні реалії сьогодення, а саме: встановлюють альтернативні джерела живлення, раціонально використовують електроенергію, переводять максимальне споживання енергоресурсів на нічний час, вживають інших заходів, що мають на меті зменшення навантаження на енергосистему міста та країни в цілому. Завдяки цьому, в місті продовжують працювати критично важливі підприємства, лікувальні та освітні заклади, суб’єкти дрібного та середнього підприємництва, центри надання гуманітарних послуг населенню тощо.

Проте днями значно зросла кількість аргументованих та обґрунтованих скарг, які надходять на адресу Луцької міської ради від населення та бізнесу громади, щодо несправедливості у черговості, кількості та тривалості відключень електроенергії.

Варто зауважити, що чітка логістика та неухильне дотримання графіків відключень електроенергії дасть змогу бізнесу та населенню якісно планувати свою діяльність в особливих умовах, зменшить втрати від виробничих збоїв, збалансує споживання енергоресурсів, стабілізує роботу суб'єктів господарювання, зменшить соціальну напругу. Окрім технологічних вимог, при розробці графіків віялових відключень електроживлення, потрібно акцентувати увагу на дотриманні соціальної справедливості та рівності усіх споживачів.

Тому депутати звернулися до «Волиньобленерго» з такими вимогами:

- переглянути графіки віялових відключень електроенергії та забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу доступних потужностей між споживачами;

- чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень електроенергії;

- у разі аварійних відключень негайно повідомляти населення та суб’єктів підприємництва щодо прогнозованих термінів ліквідації аварії.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 13 Грудня 2022 11:32
Невже так важко скласти графік? В години пік один день є, а інший день в години пік немає
Анонім до Анонім Показати IP 13 Грудня 2022 13:02
Мінусують, напевно ті, у кого завжди є електроенергія в часи пік. Навіщо їм якісь графіки
Реаліст Показати IP 13 Грудня 2022 11:48
Відключати будуть бо продають за кордон, а на українців їм наср*ти
лучани до Реаліст Показати IP 13 Грудня 2022 12:16
Це добре,що продають за кордон. Українці готові в темноті сидіти, а за виручині гроші купити більше зброї вбивати кацапів.
Дикий до лучани Показати IP 13 Грудня 2022 13:43
Скоро через відсутність роботи твої батьки не заплатять за інтернет і перестанеш тут писати
Микола до Реаліст Показати IP 13 Грудня 2022 14:09
Надіюсь, що ти троль. Та навіть якщо ні - все одно марно навіть пробувати щось пояснювати
Че Показати IP 13 Грудня 2022 12:08
А заслухати керівника вое на сесії міськради слабо?. Звернулися вони.
лучанин Показати IP 13 Грудня 2022 12:29
кожен будинок підключено до певної трансформаторної підстанції (ТП). Їх у місті багато. Якщо робити відключення через ТП потрібно багато персоналу і часу. На одній вулиці багато будинків і коли вони підлючаличь до певних ТП, при розбудові міста, ніжто і припустити не міг що колись може бути така ситуація тобто спецоперація, тому з підключенням така не раціональна ситуація. А ці ТП підключені до різних розподільчих підстанцій, їх небагато і там простіше можна робити перемикання з меншим персоналом і часом. Тому споживачам це не подобається бо вони бачать два будинка поряд в одному є електроенергія, а де він мешкає немає. Але те що одні вулиці зовсім не відключаються, а в графіках присутні - це вже непорядок, білі люди там мешкають, тобто із владних установ. Приклад вул. Світла-маленька у тихому місці розташована. З 1 по 12 грудня у темну пору ніколи не відключалась, крім 10 і 11 грудня з 18-00 по 22-00, в день не видно.
Анонім до лучанин Показати IP 13 Грудня 2022 13:01
Підкажу ще адресу, де ніколи не вимикають світло - девятиповерховий будинок на Ковельській, біля ПАККО. Завжди горять всі вікна світлом. Хоч би економили чи що, а то кругом темінь-темна - а у них навіть економити немає потреби.
Петро до Анонім Показати IP 13 Грудня 2022 14:43
Варіант що жителі того будинку поставили загальний генератор не проходить? Чи може це будівля суду?
Анонім до Петро Показати IP 14 Грудня 2022 10:58
Загальний генератор на цілий 9п будинок буде чутно за сотні метрів!!!
Місто до лучанин Показати IP 13 Грудня 2022 23:44
Київський майдан китайська стіні постійно горить...
123 Показати IP 13 Грудня 2022 14:50
Ще в Струмівці ресторан біля білочки, теж з світлом, там і людям повезло, не виключають зовсім
456 до 123 Показати IP 13 Грудня 2022 15:05
Вони мають свої генератори. Чули про таке чудо техніки?
лучанин до 123 Показати IP 21 Грудня 2022 14:45
київський майдан не пр. Волі - окремо у графіку
Петро Показати IP 13 Грудня 2022 14:52
Дивує менталітет желудків, коли в них є світло, а в сусідів нема, то того не помічає. Зараз всі сидять без електрики, але в деяких є можливість купити генератор чи прислали з-за кордону. Турбує інше: Влаштовані Луцьктепло ІТП в будинках повністю залежні від електрики і вимикаються з відключенням. Йдуть морози.. Хто відповідатиме за заморозку системи і холод в квартирах, хоч "подача" гаряча з потрібною t°? Як пояснити дітям чому темно і холодно?
Вася Показати IP 13 Грудня 2022 15:08
Ало - поліція , в сусіда світло є.
Іван Показати IP 14 Грудня 2022 22:56
11 заповідь: Не жадай світла сусіда свого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus