USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьку міськраду звинувачують у двоякій позиції у «базарних війнах»

23 Липня 2009 09:43
У прес-службі ПФ «Скорпіон-сервіс» наголошують, що Луцька міська рада демонструє однозначну і чітку позицію стосовно демонтажу торгових рядів на вулиці Замковій Центрального ринку, вочевидь, забувши про аналогічну ситуацію, що склалася на торгово-пішохідній зоні між Завокзальним ринком та торговим центром «Ювант». Про це 23 липня інформують «Волинські Новини».
 
Учора, 22 липня, на офіційному сайті Луцької міської ради розміщено розпорядження за підписом Богдана Шиби від 17 липня 2009 року, де йдеться про втрату чинності розпорядження міського голови від 25.10.2002 № 601-рр «Про надання статусу ринку» торговим рядам на вулиці Замковій.
 
За повідомленням прес-служби ПФ «Скорпіон-сервіс», підставою для цього став протест прокурора міста Луцька від 08.07.2009 №5037 на вищевказаний документ семирічної давності. Чому так довго прокуратура на нього не реагувала, наразі невідомо. У новому розпорядженні йдеться лише про таку підставу: «…з метою впорядкування діяльності Центрального ринку міста, забезпечення вільного переміщення пішоходів та транспорту на територіях, прилеглих до ринку, та відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 12, 19, 53, 54, 96 Земельного кодексу України, статей 30, 33 Закону України «Про охорону культурної спадщини», рішення міської ради від 26.03.2008 №25/10 «Про затвердження Концепції розвитку ринків на території м. Луцька на 2008-2012 роки».
 
Відтак, у позаринковому статусі опинилися торгові ряди ТзОВ МТС «Агросервіс» (Герасимович В.Б.) та підприємця Пахолка Л.П., що функціонують на вулиці Замковій.
Пану Пахолку пропонується перенести торгові ряди на новостворений ринок у село Рованці, переуклавши з суб’єктами господарювання угоди про надання торгових місць на тих самих умовах та з тим самим терміном дії, а на Замковій використовувати земельну ділянку згідно з цільовим призначенням. ТзОВ МТС «Агросервіс» повинно на Замковій демонтувати павільйони, а тим, хто там торгує, запропонувати перебратися на ті ж Рованці.
 
Обом суб’єктам підприємницької діяльності дали термін до 1 жовтня 2009 року.
Проте торговці Замкової не згодні з такою вимогою влади. 22 липня на зустрічі з заступником міського голови Петром Гоцалюком вони попередили: якщо це розпорядження не буде скасоване, вони готові відстоювати свої права під стінами мерії.
 
Як нагадали у прес-службі ПФ «Скорпіон-сервіс»,новий спалах «базарних воєн» перекинувся із Завокзального ринку на Центральний.  Проте цього разу, відстоюючи свої інтереси, Луцька міська рада демонструє однозначну і чітку позицію. Вочевидь, забувши про аналогічну ситуацію, що склалася на торгово-пішохідній зоні між Завокзальним ринком та торговим центром «Ювант». Незважаючи на те, що статус ринку на цій території ліквідований ще наприкінці минулого року, міську раду досі не цікавить, чому тут продовжується торгівля, до речі, без сплати жодних ринкових зборів. У той же час щодо ситуації на Замковій міська влада чітко впевнена: ряди треба демонтовувати без будь-яких судових розборок.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus