USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцьку загрожує вода із Хрінників. ВІДЕО

5 Травня 2011 10:39
В опорах греблі, що стримує близько тридцяти мільйонів кубометрів води Хрінниківського водосховища, що на Рівненщині, утворилися тріщини: у випадку руйнування цих бетонних конструкцій за лічені години може затопити довколишні села і навіть Луцьк.
Поки тріщини невеликі. Але спеціалісти кажуть, що якщо не зарадити ситуації, це може обернутися справжньою екологічною катастрофою. Про це розповідають Подробності.
«Може призвести до того, що буде просто прорив, руйнування цих биків, може хвиля хлинути», – розповів заступник начальника Рівненського облуправління водного господарства Сергій Васильєв.
Уже 4 роки, як дамба не має господаря. Місцева гідроелектростанція її не обслуговує. А комунальне підприємтво, що відповідає за безпеку дамби, збанкрутувало.
По річці від водосховища до Луцька – близько 50 кілометрів. Більшість лучан про проблему навіть і не підозрюють. Вперше про небезпечну греблю чують і жителі навколишніх сіл.
В управлінні водного господарства підрахували, що на ремонт греблі потрібно півмільйона гривень. Цих грошей у місцевої влади немає.
На державну допомогу розраховувати теж не доводиться – водойма у комунальній власності.
Перший заступник голови Демидівської райдержадміністрації Микола Гусаревич обіцяє, що буде утворене комунальне підприємство району, яке буде стежити за дамбою й утримувати її.
Чиновники розраховують, що для ремонту греблі гроші знайдуться у бюджеті області. Просити про їх виділення обіцяють на найближчій сесії.
Спеціалісти ж із водного господарства прогнозувати, скільки часу протримаються бетонні конструкції, не беруться. Адже для виникнення надзвичайної ситуації достатньо, аби зруйнувалась навіть одна опора.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus