USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли буде гаряча вода в Луцьку: одні перемовини вже провалили

10 Липня 2015 16:51
Борг ДКП «Луцьктепло» перед НАК «Нафтогаз України» хочуть реструктуризувати. Це потрібно, аби відновити подачу гарячої води лучанам. Втім, чи варто містянам сподіватися на комфорт – питання риторичне, адже попередні перемовини не дали результатів.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» у дискусійному клубі «Прошу слова» вчора, 10-го липня.

Щодо подачі гарячої води новий керівник «Луцьктепла» Юрій Паращій пояснив, що вода буде у двох випадках: коли населення повністю розрахується з боргами, або коли вдасться домовитися за реструктуризацію боргу.

«Все залежить від переговорів із НАК «Нафтогаз України». Минулого тижня не вийшло домовитися, сказали, що ми маємо розрахуватися з боргами на 100%», - інформував посадовець.

Нагадаємо, 21 травня у ПАТ «Волиньгаз» підтвердили інформацію, що вони припинили газопостачання «Луцьктеплу» за дорученням НАК «Нафтогаз України» з тієї причини, що Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» заборгувало «Нафтогазу» 57,1 мільйона гривень, і, відповідно до умов договору на постачання між цими підприємствами, газопостачання має бути припинене.

Окрім того, що через відключення гарячої води лучани відчувають чималий дискомфорт, саме підприємство все більше «залазить у боргову яму».

Зауважимо, під час ефіру відбувалося голосування, журналісти запитували в лучан, хто, на їхню думку винен у тому, що в місті припинили подачу гарячої води. Шляхом голосування з'ясували: більшість лучан вважає це промахом міської влади.

З цього приводу перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев сказав, що до критики йому не звикати.

Зі слів депутата Луцької міської ради Богдана Шиби, влада перекладає відповідальність на людей, замість того, аби вирішувати проблеми.

«Щороку також були борги, втім, проблема у непрозорій системі ціноутворення. І це абсурдно звинувачувати лучан у тому, що в місті немає гарячої води. Бо ж коли кілька відсотків громадян не платять, то чому покарали решту лучан, які справно платяь за рахунками - а таких більше - 90%», - наголосив депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВЛАСНИЦЯ 20 КВАРТИР БОРГУЄ ПІВМІЛЬЙОНА ЗА ТЕПЛО

Відключення гарячої води у місті можна було б не допустити, якби ДКП «Луцьктепло» очолював професіонал, та діяльність організації була б прозора, - вважає учасник депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

«Гарячої води немає через кілька причин, втім, міському голові зручно називати лише одну – борги населення. Насправді ж проблема в тому, що немає належного кризового управлінця, що Луцький міський голова приховує інформацію щодо діяльності підприємства, адже криза на підприємстві виникла кілька місяців тому, а розказали про неї тільки нещодавно. Також там є «темні» оборудки із приватною компанією ТОВ «Захід-ТЕГ», що впливає на ціноутворення», - пояснює Андрій Осіпов.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук насамкінець нагадав, що наразі міліція розслідує факти розкрадання на ДКП «Луцьктепло».

Додамо під час відеоопитування, яке ініціювало Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани переконували у тому, що справно платять за воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 10 Липня 2015 17:14
Не включати поки нерозрахуються.
відповідальний Показати IP 10 Липня 2015 20:08
Чого ти за всіх розписуєшся,не включайте пану чи піні "лучани",ще ж треба було так голосно підписатися!
свг Показати IP 10 Липня 2015 20:56
а чого це шиба тявкає. забув як з кропивою пів Луцька без тепла морозив. Ч*О.
Андрій до свг Показати IP 10 Липня 2015 21:51
Підпис непоганий... А до чого зараз тут Шиба? Кожен має відповідати за свої "косяки".. (маєте щось проти Шиби - будь ласка з позовом до суду!)
ВОВК Показати IP 10 Липня 2015 23:13
Вихід один - підняти тарифи щоб ті хто платить покрили борги тих хто не платить, ну як завжди звикли робити.
Лучанин до вовк Показати IP 11 Липня 2015 08:45
А так воно і буде!!! Вже пані малютіна, яку романюк відправив з міськради кришувати луцьктепло в повний голос заявляє про нове підвищення тарифіф. Гаряча вода для населення разом зі стоками 51 гривня і їй цього мало. А на що витрачали кошти останні роки ніхто звітувати не збирається. ЗЛОДІЇ!!!
Оля Показати IP 6 Жовтня 2015 00:57
Запарили!!! Помитись нормально не можна! Ввдключайте тим, хто не платить! Всі мають страждати із за якіхось!
бойко людмила Показати IP 12 Жовтня 2015 12:04
давайте тепло і гарячу воду бо сьогодні 12 жовтня вже треба відзвітувати перед україною чи то перед урядом про зігрівання людей і подання гарячої води а в луцьку розгорнули довготривалий ремонт діти мерзнуть в холоді і помити їх не можна підключіть мчс бо це катастрофа виженіть хто не тямить цо зробити терміново для виконання елементарного і нехай не говорять що перекрили гарячу воду на 33 40 кварталах її не було і з кранів на гарячу воду навіть холодна не йде попробуйте тільки взяти за ці дні нарахувати оплату зафіксуйте собі і не говоріть припинили подачу води а кажіть нема води і тепла а романюка шкода це все не просто так в наш час

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus