USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцькводоканал» не може стягнути з боржників 6 мільйонів

17 Березня 2017 17:35
Понад шість мільйонів гривень заборгували лучани за послуги КП «Луцькводоканал». Торік з боржників вдалося стягнути за допомогою виконавчої служби лише 295 тисяч.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 17 березня.

Як повідомив директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук, за надані послуги лучани боргують підприємству понад шість мільйонів гривень. З його слів, кількість споживачів, які боргують за водопостачання, практично не збільшується. Здебільшого нарощують борги ті, хто вже мав раніше заборгованість. Це переважно соціально незахищені громадяни. Що більше підвищується тариф, то більшою стає заборгованість.

Тариф наразі покриває витрати підприємства на 91,4% з водопостачання та на 95,3% з каналізації. Члени комісії закликали керівника підприємства оприлюднити фінансовий звіт за 2016 рік на офіційному веб-сайті «Луцькводоканалу». Іван Корчук пообіцяв наступного тижня звернути увагу на це.

Член комісії Олександр Кравченко поцікавився тим, як змінилася тенденція щодо заборгованості у 2017 році порівняно з попереднім і хто з боржників 2016 року залишився боржником цьогоріч. Він запитав, чи працює підприємство над поверненням заборгованості і чи вдається повернути минулорічні борги.

Іван Корчук зауважив, що закони наразі забороняють припиняти надання послуг боржникам. З його слів, за станом на 1 січня 2016 року заборгованість становила трохи більше 5 мільйонів гривень, а наприкінці року – 6,023 мільйона. Кількість боржників лишається приблизно стабільною. Депутат на це зауважив, що таким чином фактично з міського бюджету, за кошти платників податків, фінансують боржників, які стабільно не платять за водопостачання і з якими не працює підприємство.

Директор «Луцькводоканалу» запевнив, що з боржниками постійно працюють, а станом на початок року 1340 виконавчих листів знаходяться на виконані (це боржники, які мають протягом декількох років заборгованість на суму 4,2 мільйона). Торік виконали 156 виконавчих листів на суму 295 тисяч гривень. Стягувати заборгованість виконавчій службі, з його слів, складно, адже коли намагаються описувати майно, виявляється що воно оформлене не на боржника. Він зауважив, що якби було дозволено відключати боржників від водопостачання, борги стягували б ефективніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus