USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку кликунів позначили на інтерактивній мапі

6 Січня 2021 16:51
Самостійну тематичну екскурсію обласним центром Волині відтепер можна організувати за допомогою інтерактивної мапи розташування мініскульптур луцьких кликунів.

Відповідне посилання виклали у спільноті Travels in UA у фейсбуці, передає Укрінформ.

«Поки чекаємо від VisitLutsk.com офіційної мапи кликунів Луцька, тримайте ось таку інтерактивну Google-мапу, що ми зробили для вашої зручності. Можна скласти собі квест-екскурсію всіма луцькими кликунами або замовити у туристично-інформаційному центрі міста авторську екскурсію «Слідами луцьких кликунів» від гідеси Наталії Куяви», – йдеться в повідомленні.

На мапі позначено 13 локацій в центральній частині міста. Всі представлені на ній кликуни мають власні імена, адреси та описи місць розташування.
Читати також: Франьо, Вертун і компанія: хто вони і де знайти усі скульптури луцьких кликунів

Як відомо, проєкт «Луцький кликун» започаткувала 2015 року Луцька міська рада для вшанування давньої міської професії і створення у місті низки скульптур кликунів, що формуватимуть туристичний маршрут. Відтоді управління туризму та промоції міста встановило 13 бронзових скульптур кликунів (три з них на сьогодні втрачені через вандалів). Ще кілька скульптур та зображень кликунів з’явилися за ініціативи ентузіастів. У місті почали проводити екскурсії на тему кликунів. Але офіційної мапи скульптур поки що немає.

Перша скульптура кликуна у формі флюгера на Владичій вежі Луцького замку з’явилася ще у 1990-х роках під час реставрації.

Кликун – один із головних давніх символів Луцька. В епоху Середньовіччя кликун повідомляв населенню найрізноманітнішу інформацію: від вшанування полководців до виклику громадян до суду. У Луцьку ж кликуни, крім того, стояли на нічній варті в замку та «кликали» – постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох. Саме ритуал «кликання» обумовив появу місцевої назви – кликун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus