USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До недобросовісних луцьких підприємців прийдуть податківці

4 Грудня 2014 17:26
Негативну тенденцію щодо дотримання рівня виплати мінімальної заробітної плати та використанню необлікованої робочої сили простежують у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб'єктів господарювання, яка діє на території міста 4 грудня.

До участі у заході запросили представників суб'єктів господарської діяльності, які надають послуги в галузі громадського харчування. Як стало відомо, у третьому кварталі цього року заробітна плата чотирьом тисячам працівників у місті виплачувалася у розмірах менше мінімальної. Приблизно 700 роботодавців виплатили зарплату, що не відповідає чинному законодавству (гарантований законодавством обсяг заробітної плати становить 1218 гривень для некваліфікованої робочої сили). Щодо надходжень до місцевого бюджету, податок з доходів фізичних осіб, який відраховується із заробітної плати, є бюджетоутворюючим (на нього припадає 70% бюджету). Втрати бюджету від недоплати мінімального обсягу заробітної плати становлять орієнтовно 140 тисяч гривень щомісяця.

Учасникам засідання пояснили, що їх зібрали для того, щоб попередити, а не звинувачувати. Водночас, їм наголосили – якщо у закладі громадського харчування з семи працівників офіційно оформлений лише один, отримуючи 600 гривень заробітної плати, діалогу та лояльної розмови з роботодавцем бути не може.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що зустрічалися випадки, коли у закладі громадського харчування площею приблизно 700 метрів квадратних було оформлено «півтора працівника». Він наголосив, що наразі потрібно шукати можливості наповнення бюджету, і відбуватиметься це за рахунок недобросовісних підприємців, які ставлять себе у нерівні умови з колегами. З його слів, згідно з результатом аналізу роботи підприємств здійснюватимуться перевірки, працівники податкової спільно з працівниками державної інспекції з питань праці відвідуватимуть недобросовісних підприємців.

Посадовець закликав присутніх передивитися свої штатні розписи та чисельність працівників.

Підприємці поцікавилися, яка частина коштів, які вони сплачують у вигляді податків, залишається у міському бюджеті, адже вони, мовляв, перш за все прагнуть розвивати Луцьк.

Тарас Яковлев пояснив, що йдеться про податки, пов’язані із нарахованою заробітною платою. Так, 75% податку з доходів фізичних осіб залишається у міському бюджеті, 25% - у обласний бюджет. Отже, можна говорити про те, що 100% податку використовується на потреби освіти, охорони здоров’я, будівництво доріг та інших інфраструктурних об’єктів тощо.

З його слів, можливі наступного року зміни у бюджетному кодексі будуть на користь міста (йдеться про децентралізацію грошових потоків). Окрім цього, 100% єдиного податку формують бюджет розвитку територіальної громади. Ці кошти спрямовують на будівництво доріг, дитсадків, реконструкцію шкіл та медичних закладів. З 40 мільйонів гривень міського бюджету розвитку 35 мільйонів становить єдиний податок суб’єктів господарювання. Податок з доходів фізичних осіб становить 270 мільйонів гривень, але, зі слів заступника міського голови, він може бути вдвічі більшим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
правда Показати IP 4 Грудня 2014 17:46
нова постанова щоб налогова бабло відмучувала,займалась знову здирництвом
правда Показати IP 4 Грудня 2014 17:47
нова постанова щоб налогова бабло відмучувала,займалась знову здирництвом
зоя Показати IP 4 Грудня 2014 18:13
Податкова мусить щось мутити бо треба ж на все гроші- авто собі і сімЯм дітям все і так далі. от і роблять що хочуть. Якби були нормальні Закони то підприємцеві вигідніше було б заплатити державі, а так ні -відкати податківцям -вони беруть половинку і їм вже на телефон модний хватить! А закони хто голосує -теж ті що діляться от вам і корупція вся
зоя Показати IP 4 Грудня 2014 18:13
коментар було видалено
СЕРГІЙ Показати IP 4 Грудня 2014 18:38
НЕДІЛЬКИ В ЛУЦКУ НЕПОРЯДОК В ІВАНИЧАХ НА НОВІЙ ПОЧТІ ЛЮДИ ПРАЦЮЮТЬ ЗАРПЛАТИ В КОНВЕРТАХ ПОЛУЧАЮ А ПОДАТКИ В ДЕРЖАВУ ДЕ ОТ ВАМ І ПЕНСІЯ
Дончанин Показати IP 5 Грудня 2014 08:09
А в России если предприятие не нарушало закон три года, то следующие три года его никто не имеет права проверять.
Анонім до Дончанин Показати IP 5 Грудня 2014 10:40
раша то не гарно,то наша ганьба...коли в раші гарно нам дуже гидко...
Анонім Показати IP 5 Грудня 2014 10:38
треба їх попросити платити ПРИМУСОВО-ДОБРОВІЛЬНІ БЛАГОДІЙНІ внески як це робиться в школах,лікарнях,поліклініках,університетах,ГУРТОЖИТКАХ,бібліотеках,спортивних секціях...вся Україна платить ...а вони ще ні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus