USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьких школярів навчали техніці безпеки. ФОТО. ВІДЕО

18 Квітня 2013 19:59
«День цивільного захисту» відбувся сьогодні, 18 квітня, у загальноосвітніх закладах.

Про це повідомили у ДСНС у Волинській області.

Учень 4-А класу ЗОШ №16 Луцька Дмитро Корніюк виявив пожежу у сусідньому будинку, зорієнтувався у ситуації та зумів викликати службу «101» по мобільному телефону. За його повідомленням уважно спостерігали сотні його однолітків – такий порядок дій на випадок пожежі у загальноосвітній школі №16 відпрацювали під час проведення Дня цивільного захисту школярі разом із рятувальниками.

Під час навчального уроку в актовій залі школи працівники управління ДСНС та Добровільного пожежного товариства у Волинській області за допомогою навчальних відеофільмів та презентацій розповіли дітям правила пожежної безпеки, роз’яснили порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій та у випадку виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

Після трьох довгих дзвінків у приміщенні будівлі школи учні під керівництвом педагогів та адміністрації школи відпрацювали дії по евакуації та використання індивідуальних засобів захисту – протигазів і захисних костюмів.

На спортивному майданчику понад 500 учнів змогли ознайомитись з роботою рятувальних підрозділів, засобами пожежогасіння та спеціальним обладнанням для проведення аварійно-рятувальних робіт. Юнаки і дівчата випробували себе в ролі пожежника, спрямувавши водяний струмінь з пожежного ствола на умовне вогнище.

Із метою закріплення теоретичних знань, які отримані учнями під час вивчення предмету «Основи здоров’я», такі уроки безпеки в рамках проведення Дня цивільного захисту організовані у більшості навчальних закладів міста Луцька.

Для запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям учнівську молодь цього навчального закладу організатори уроку закликали брати участь у волонтерському протипожежному русі школярів області в рамках Проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що реалізується по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Pozharnk Показати IP 18 Квітня 2013 20:27
це звісно добре но є ше та кий рух " Школа безпеки " булоб добре щоб його пропагадували у школах.
))) Показати IP 19 Квітня 2013 08:03
ага, позавчера заставили ватно-марлевую повязку шить :-) как в былые времена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus