USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцьким школярам розповідали про українські цінності

1 Вересня 2008 13:53
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся День школярів міста, під час якого проводилися екскурсії присвячені національній символіці та становленню незалежної України. Про це 1 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Луцьким школярам представили дві експозиції : «Молодий цвіт вільної України» та «Волинь у роки незалежності». Перша виставка є зібранням фотографій, нагород, відзнак, грамот – речей, що ілюструють здобутки молодих людей з Волині у різних сферах діяльності. Особливу увагу зосередили на національній символіці та демократичних рухах початку 90-х років ХХ століття, коли молодь Волині виявляла свою чітку позицію щодо незалежності України.
 
Також висвітлили діяльність молодіжних організацій різного спрямування, що брали  участь у рухах, які передували помаранчевим подіям («Україна без Кучми», «Чиста Україна») та внесок молоді у хід Помаранчевої революції.
 
Школярі також познайомилися з роботами молодих, але відомих художників Зоряни і Олеся Рубанів, Віктора Швеця, Оксани Подгурець та виробами з глини і дерева вихованців ВПУ архітектури та будівництва.
 
На завершення представили матеріали присвячені молодим танцювальним колективам, акторам, письменникам та діяльності молодіжних фестивалів, які вже давно стали традиційними на Волині.
 
Виставка «Волинь у роки незалежності», познайомила учнів луцьких шкіл із сучасним адміністративним поділом Волинської області, символікою та представниками влади. На стендах висвітлювали досягнення в агропромисловому комплексі, культурі, медицині та спорті.
Як зазначила виконувач обов’язків завідувача відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Валентина Глущук, проведення таких виставок для школярів дозволить їм переконатися, що на Волині молодь справді відома, активна і вміє прославити свій край.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus