USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький Департамент соцполітики – серед лідерів за якістю обслуговування

27 Липня 2018 15:31
27 липня Департамент соціальної політики Луцької міської ради відзначив десятилітній ювілей успішної діяльності у сфері надання соціальних послуг. Із цієї нагоди в закладі було організовано День депутата. Обранці громади заслухали звіт про роботу Департаменту й ознайомилися із рівнем та умовами надання послуг населенню.

– Департамент соцполітики Луцької міської ради обслуговує 36597 пенсіонерів, 10104 громадян, осіб з інвалідністю, 53978 осіб пільгових категорій, 47704 громадян, які отримують житлові субсидії, 1766 осіб, учасників бойових дій АТО, 96 членів сімей загиблих учасників АТО та інші категорії населення, – розповіла про діяльність установи керівник Вікторія Майборода. – Наш Департамент – найбільший виконавчий орган Луцької міської ради, налічує 125 працівників і має у своєму складі 12 відділів, які обслуговують різні категорії населення Луцька.

Відділом правової допомоги і судово-претензійної роботи лише в цьому році подано 65 заяв до суду і 61 заяву подано до нас. Робота відділу полягає в тому, щоб повернути ті бюджетні кошти, які були помилково чи неправильно призначені. Загальний відділ організовує роботу зі зверненнями громадян, з депутатськими зверненнями, надає інформацію про роботу Департаменту. Кількість опрацьованих документів лише в цьому році по вхідній документації становить 13 тисяч. По вихідній – 11 тисяч.

Серце Департаменту – наша бухгалтерія. Лише за 2018 рік, на сьогоднішній день, кошторисні призначення складають близько мільярда – 938 мільйонів 700 тисяч гривень. Такі суми проходять через наш Департамент. Із них субвенції на дитячі допомоги складають зокрема 133 мільйона гривень, на субсидії – 362 мільйона гривень.

У відділі прийому починається робота нашого Департаменту. Загалом ми надаємо 64 види соціальних послуг. Одним із найбільш актуальних сьогодні у нашій роботі є питання призначення субсидій. Відділ протягом півріччя цього року призначив субсидії для 45 тисяч 138 домогосподарств.

Щоденно відділ прийому обслуговує близько 750 людей. Протягом року відвідувачів Департаменту соцполітики – більше 140 тисяч заявників. Відділ державної допомоги надає понад 20 видів державних допомог.

Відділ з нагляду за правильністю призначення пенсій повністю контролює усі пенсії, які призначаються пенсійним фондом.

Дуже потужний – відділ обслуговування інвалідів, Ветеранів війни і праці, громадян, які постраждали внаслідок аварій на ЧАЕС. На сьогодні відбувається повна зміна системи видачі путівок. Якщо раніше нам путівки закупляло міністерство, то сьогодні повністю людина може самостійно вибрати заклад, в якому вона може пройти санаторно-курортне лікування, а ми оплачуємо ці послуги. Так само і з засобами реабілітації. Ми повністю скеровуємо людину, допомагаємо вибрати необхідні засоби і тісно співпрацюємо із заводами-виробниками.

Із січня 2017 року в Департаменті соціальної політики створено відділ по роботі з учасниками АТО та членами їх сімей, який працює за принципом «єдиного вікна».

У стратегічних планах на майбутнє – створення центру реінтеграції для безхатьків.

– За час роботи Департаменту соціальної політики пророблено величезний обсяг роботи, аби соціальна наближеність влади до людей стала максимально доступною, – зауважив перший заступник міського голови Григорій Недопад. – Наш Департамент надає широкий спектр послуг і є одним із кращих в Україні за якістю обслуговування. З нагоди ювілею щиро вітаю колектив департаменту, бажаю успішної і плідної праці, нових здобутків і професійного зростання.
– Часто люди, які є соціально незахищеними, не знають своїх прав, тих пільг і можливостей, які можуть їх підтримати, – зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. – Тому завдання департаменту – це і допомога людині в наданні інформації про те, де і як вона може знайти таку необхідну підтримку. Бажаємо працівникам Департаменту вдало справлятися зі своїми обов’язками, усвідомлювати ту важливу місію, яка покладена на них і бути надійною підтримкою для людей, які потребують соціального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Липня 2018 22:53
Департамент соціальної політики Луцької міської ради-лідер щодо фікції якості обслуговування громадян

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus