USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцький Герой обійняв синів та дружину після 15 місяців полону. ВІДЕО

23 Лютого 2016 19:15
15 місяців полону, з яких майже півроку – без зв’язку. Захисник України з Луцька Сергій Дмитрук каже, що жив лише надією побачити рідних та пригорнути синів, одного з яких бачив лише 4 дні. І ось, Луцьк нарешті зустрів свого героя - живим та здоровим.

Традиційне місце зустрічі кортежів зі сходу – Цуманське кільце. Попри те, що сьогодні причина зустрічі була радісною, зустрічати лучанина Сергія Дмитрука приїхало лише декілька екіпажів Автомайдану України. Активісти не відразу розуміють, сіра «Тойота», яка припаркувалась поблизу заправки, - це і є весь «кортеж» луцького героя.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗВІЛЬНЕНОГО З ПОЛОНУ СЕРГІЯ ДМИТРУКА ЗУСТРІЛИ НА ВОЛИНСЬКІЙ ЗЕМЛІ
Проте, ще не доїжджаючи до Рівненського кільця, на узбіччі дороги – десятки припаркованих автомобілів та близько сотні людей. В руках у них квіти на різнобарвні кульки, у багатьох на очах – сльози. Друзі, рідні, бойові побратими вітають Сергія у рідному місті, в яке він не міг потрапити цілих майже півтора роки.
«Дякую всім, що прийшли сюди, не забули за стільки місяців. Там всім кажуть, що «вас обміняють», але конкретно – нічого. Я надіявся ще з першого дня», - каже Сергій і дякує всім, хто допоміг дістатись додому.

Чоловік розповідає, що був у Донецьку і Луганську. Умови перебування, зважаючи що він був військовополоненим, були різними: де краще, де – гірше:

«Мене зігрівала тільки надія. Любов до жінки, дітей, своєї Батьківщини. Я знав, що мене шукають, що мене не забули».

Особливих планів на майбутнє чоловік не будує: каже, що пройде медкомісію, буде повертатись до звичного ритму життя та надолужувати час, який не зміг провести зі своєю сім’єю та синами.
Дружина Сергія, пані Єва, не стримуючи сліз каже, що найважчими були моменти, коли з коханим не було зв’язку – цілих 5 місяців.

«Мені говорили, що він є на обмін. А коли я була впевнена, що він живий, то мені сказали «ми думали, що його в живих немає», - каже дружина, згадуючи відео одного з російських каналів, на якому вона побачила свого коханого живим.
Почесною колоною автомобілів у супроводі поліції чоловіка провели до самого дому, де його чекав черговий сюрприз. Чи не весь двір будинку, що на вулиці Шота Руставелі, 9, зібрався для того, аби зустріти свого захисника.
Він пішов захищати Україну від ворога, залишивши вдома двох синів, одному з яких виповнилось 4 дні тоді, коли Сергій пішов на війну. Нині малюку майже два роки, і лише цього дня батько нарешті зміг обійняти свою кровинку.


Вперше, за 15 місяців чоловіка обійняли і батьки, які дочекались свого героя: живим, здоровим та усміхненим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus