USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький лікар збив переселенку з Донеччини: жінка вимагає справедливого покарання за набуту інвалідність

4 Березня 2024 08:46
Лікар збив жінку, вона стала інвалідом, а він дав їй три тисячі гривень. Аварія сталася рік тому на вулиці Конякіна в Луцьку. Жінка саме переходила пішохідний перехід із ліхтариком. Медик визнав свою вину і йому дали умовний термін.

Як йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», потерпіла жінка просить змінити вирок.

«Я інвалід другої групи, стала ним у 35 років, і це дуже страшно. Крім моїх малолітніх дітей, які на моєму утриманні, у мене ще є 72-річна мама, пенсіонерка. Вона після трьох інфарктів, після тяжкого ковіду зі згорілими на 70% легенями, яку мала б підтримувати я. Натомість тягар утримання всієї сім’ї ліг на її плечі», – розповідає Аліна Патик.

Читати ще: Утікала від обстрілів, а покалічили в Луцьку: переселенка з Донеччини вимагає справедливого покарання для водія-кривдника

Пані Аліна вже рік на милицях. Не може довго ні стояти, ні сидіти. Жінка переїхала до Луцька з Донеччини і вже невдовзі мала виходити на роботу. Але сталася біда: її збив лікар на пішохідному переході.

«Була абсолютно порожня дорога, я пропустила всі машини. Обвинувачений їхав за заправкою, тобто до мене було не менш ніж 300 метрів. Дорога – освітлена, суха. Я переходила з увімкненим ліхтариком. На момент ДТП він залишався увімкненим, – пригадує потерпіла. – Навіть якщо, як він заявляє, побачив мене в останній момент, то йому доля секунди повернути кермо. Не було ж зустрічних машин, нехай би мене частково якось зачепило. І щодо заявленої швидкості 50 км/год, як видно на відео, я підлетіла ногами вгору й мене відкинуло на п’ять метрів, то він мене побачив уже не перед переходом, а коли здійснив наїзд».

Сам медик каже, що не побачив пішохідку з ліхтариком. Але чому – мовчить.

«Це була випадковість, це ненавмисне. Я не побачив. Але визнаю свою вину», – зазначає обвинувачений.

Читати ще: Прикордонник збив велосипедиста: деталі смертельної ДТП у Володимирі

За рік після аварії лікар оплатив пластини на операцію і дав скаліченій жінці три тисячі гривень.

«Вважаю, що мені відшкодували мій одяг, який порізали на мені на операційному столі. Більше жодного каяття з боку обвинуваченого я не бачила», – обурюється Аліна Патик.

«Обвинувачений – такий поважний лікар. У нього, напевно, гідна заробітна плата. Водночас три тисячі гривень реального відшкодування. Я перепрошую, це просто нахабство», – вважає представник потерпілої Іван Мелешко.
Аліна Патик розповідає, що обвинувачений забирав її з лікарні та взяв на себе зобов’язання за тиждень зробити їй перев’язку.

«Через тиждень я не могла до нього ні додзвонитись, ні дописатися. На третій день він повідомив, що хворіє», – наголосила потерпіла.

У суді першої інстанції медику дали умовний термін і присудили сплатити жінці 500 тисяч гривень моральної компенсації. Але в апеляції лікар просить зменшити суму до 75 тисяч. Мовляв, у нього хворі батьки, мусить їм допомагати, й сума буде для нього непосильною. Прокурор і потерпіла, навпаки, хочуть змінити іспитовий строк на чотири роки реального ув’язнення.

«Можливо, я щось не так зробив? Поки потерпіла була у лікарні – регулярно з нею спілкувалися. Я домовився за швидку, щоб її доставили додому, – пояснив обвинувачений. – Ми говорили щодо перев’язки, я дзвонив лікареві, який мав би це зробити. Крім того, я привів 10 людей на станцію переливання крові для потерпілої. У момент, коли потрібна була реальна допомога, на мою думку, я зробив максимально все, що потрібно».

Адвокат лікаря Володимир Філіпович звертає увагу на його професійні здобутки. Мовляв, не варто позбавляти навіть посвідчення водія. Як зазначив, торік лікар особисто прооперував 109 хворих, а як асистент – 795. Позбавлення прав, за словами захисника, вплине на його роботу в медицині.

«На сьогодні позбавити волі мого клієнта – це означає позбавити лікарню кваліфікованого спеціаліста. Він є просто необхідним на своїй роботі», – наголосив Володимир Філіпович.

Читати ще: У Луцьку п’яний водій збив на переході жінку та дитину

Але згодом випливає інша інформація: з’ясувалося, що раніше лікаря виявляли за кермом п’яним. Сам він каже, що кається і просить у жінки пробачення.

«Щиро співчуваю вам, пані Аліно, з першого дня. Я вам це казав ще в лікарні. Дуже за вас переживаю, навіть молився за вас, щоб усе було добре. Мені прикро, що так сталося. Ми з вами не порозумілися, але я обіцяю по максимуму вам допомогти. Усе, що від мене буде залежати, для вас зроблю», – звернувся до потерпілої лікар.

А допомога жінці ще буде потрібна. Каже: уже третій курс реабілітації, а покращення нема. Коли зможе повернутися до повноцінного життя – невідомо. Судді залишили медика на іспитовому терміні. Суму моральної компенсації не зменшили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 4 Березня 2024 09:56
а як прізвище лікаря?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus