USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький перевізник просить скасувати пільговий проїзд студентів у маршрутках

21 Червня 2018 13:19
Рішення виконкому, що гарантує пільговий проїзд студентів віком до 18 років у луцьких маршрутках, провокує конфлікти між водіями та студентами, - вважає директор луцької фірми-перевізника.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 червня.

Автор звернення, директор ТзОВ «Санрайз» Юрій Девіцький зазначив, що проблема полягає в тому, що згідно зі законодавством, в Україні скасовані пільгові категорії, є закон про монетизацію пільг. Лише у законі про захист дитинства вказано, що органи місцевого самоврядування можуть надавати пільгу для студентів та учнів в період навчання для доїзду до місця навчання та у зворотному напрямку.

Зі слів перевізника, нині рішення виконкому спровокувало і провокує створення конфліктних ситуацій. Водії вимагають пред’являти документи, а юні пасажири часто відмовляються це робити. Отже, він просив привести рішення виконкому до норм чинного законодавства та уточнити питання перевезення учнів та студентів під час канікул.

«Люди відмовляються показувати документи, водій дзвонить і каже мені: «мене обложили так зі всіх сторін, що в мене руки трусяться»», - розповідає про конфлікти між студентами та водіями перевізник.

Також він зауважує, що з 1 вересня, коли студенти та учні їздитимуть масово, буде неможливо проконтролювати документи студентів.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував на наступне засідання комісії запросити всіх посадовців, причетних до питання – керівника відділу транспорту, директора департаменту економічної політики, керівника ЛПЕ тощо.

Своєю чергою, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович зазначив, що нещодавнім рішенням виконкому щодо вартості проїзду в тролейбусах для усіх студентів лишили вартість проїзду на рівні 1 гривні і це не викликає проблем. З його слів, пасажир у маршрутці повинен вказувати документ і тоді конфліктів не виникатиме. В учнівському квитку, зокрема, вказано рік народження. Оскільки у студентському квитку вік особи не вказується, у разі перегляду рішення виконкому, він пропонував зберегти пільгову вартість проїзду для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Отже, до розгляду питання повернуться, залучивши перевізників та посадовців, під час наступного засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
скептик Показати IP 21 Червня 2018 13:24
а перейти на безготівкову оплату за проїзд девіцький часом не хоче ?
???? до скептик Показати IP 21 Червня 2018 20:36
Перевізники і водії думають: коли ліквідують пільги у пасажирів,у них буде прибуток більший. Вони помиляються. Держава дасть гроші людям, яким повинна давати пільги і ретельно буде контролювати їх проходження - влада буде мати повне право спрямувати контролерів на маршрутки для перевірки наявності підтвердження приходу грошей водіеві через видачу квитків пасажирам. Пасажирів будуть штрафувати за відсутність у них квитеів.. Будуть штрафувати і водія за не видачу пасажирам квитків, Адже гроші бере водій,той він повинен видати квиток. Лівак у водія накриеться. Висновок: Водії ви зараз маете невраховані гроші дякуючи наявності пільговиків.
Анонім до ???? Показати IP 21 Червня 2018 20:43
Автора звернення, директора Санрайза Девіцьког треба зобовязати мати посади контролерів, щоб він мав уяву куди зникають гроші про які він мріє, проте не отримуе. І хай не чіпае дітей, студентів. Хай його водії видають квитки пасажирам. А контролери штрафують пасажирів без квитка і водіїв,які крадуть гроші у перевізника. А Девіцький думае=є,що його грабують пільговики..
Пасажир Показати IP 21 Червня 2018 13:54
Коли ви, п--си кончені, нарешті введете касові апарати, валідатори, тощо. Та будь-яку системи адекватного обліку? Коли вже наїстеся? В тій же польщі поряд - без квитка (квитка!!!!!) ніякий шофер не повезе. А тут - в кишеню, в кишеню. І скиглить потім як с*чка, що вартість проїзду мала. Та пора вже з цим боротися - заходиш в маршрутку і не платиш. Хай бігає по салону - і поки квитка не дасть - не платити. Але ж про ще це я.... Це ж країна з безплатною медициною :) Клініка одним словом.
Пасажир 2 до Пасажир Показати IP 21 Червня 2018 14:50
Зайдеш і не кинеш йому гроші, то він зупинить автобус, підійде і вишвирне на вулицю.
Лучанин2 Показати IP 21 Червня 2018 14:02
Давайте зробимо проїзд по 10грн. І відмінимо всі пільги... Щось останнім часом влада йде на поступки маршрутчикам... Піднімають вартість з 3 до 4; 5 грн.... Мабуть коли домовлялись про 5 грн., то знали про пільги для студентів... Якщо так, то відміняють пільги для студентів та робіть проїзд по 4 грн.
мало нажернлись Показати IP 21 Червня 2018 14:35
Ни в одний маршрутци не обилечувають пасажирив.Про це знають вси.Маршрутоу мало на маршрутах, набити як сельдь икрою. Потим чинуши з АМКУ дають оцинку про рентабильнись? По чому? По липовим звитам? Та викинутих у смитник рулончикив билетив? Беруть за пидтверження гривнов. А доблесна миськрада пидвищуэ цини
Антимонопольний комі до мало нажернлись Показати IP 21 Червня 2018 14:48
Покажи пальцем на чинуш з АМКУ які беруть "гривнов". І ознайомтесь з позицією Комітету щодо вартості проізду за посиланням http://www.amc.gov.ua/amku/control/main/uk/publish/article/142100.
Лучанка до Антимонопольний комі Показати IP 21 Червня 2018 14:58
Про що мова - про те , що не можна проконтролювати тих дітей. А по-чому можна проконтролювати виторг за день тих маршруток - чи те людей не повинне цікавити
Лучанин до Антимонопольний комі Показати IP 21 Червня 2018 15:12
З чим ознайомитися, з перевезеннями в Києві? Я в Луцьку живу! Де все не по людськи...
Лучанан Показати IP 21 Червня 2018 14:41
Коли в місті Луцьку можна буде розраховуватися карткою ??? Як в Польщі...
Лучанин до Лучанан Показати IP 21 Червня 2018 14:51
Як повироджуються українці і тут будуть жити поляки.
Лучанка Показати IP 21 Червня 2018 14:54
Давайте просто введемо електронні квитки на всі маршрути ,щоб кошти йшли зразу на розрахункові рахунки перевізників та попрацюємо хоча б 1 квартал (3 місяці), мені здається що зразу ж припиняться всі балачки про нерентабельність,бо всі побачать реальну доходну картину.
Лучанин Показати IP 21 Червня 2018 15:25
По тексту: - Це студенти створюють конфлікти чи водії? - Пільговий доїзд лише до школи чи ВУЗу не допоможе - це смішно, а платити діти не мають звідки. - Водія обложили, руки трусяться.. А чому в нього руки не трусяться квиток видати в обмін на гроші разом з здачею? - Залучати будете лише перевізників та посадовців, без людей? Знову? ОТЖЕ: вельмиНЕшановні посадовці, будь ласка їздіть самі цими маршрутками хоч по 100 грн, а для людей створіть згідно з вашими обов'язками зручні умови перевезень - поки не придбано нові тролейбуси на усі маршрути запросіть інших перевізників з можливістю відслідковування, безготівкової оплати та комфортними умовами (кондиціонер, обігрівач, зручні сидіння, справні машини, працюючі всі двері, оголошення зупинок, рух згідно графіка - тобто все те що не виконують існуючі перевізники).
лучанка Показати IP 21 Червня 2018 15:38
а я рахую що студенти не мають права на пільговий проїзд маршруткою тролейбусом так но не маршруткою. до перевізників не маю ні якого відношення.
123 до лучанка Показати IP 21 Червня 2018 15:48
Певно і студенткою ніколи не була...
Лучанин до лучанка Показати IP 21 Червня 2018 20:04
Так, Ви абсолютно праві, коли говорите що студенти не повинні мати пільги на проїзд маршрутними таксі. А в нас хіба маршрутні таксі їздять? Міськрада приймала подорожчання проїзду в міських автобусах і про маршрутні таксі там нічого сказано не було. А в міських автобусах студенти повинні мати пільги, так як і в тролейбусах. Маршрутки ж не повинні брати стоячих пасажирів - не більше від кількості сидячих місць, згідно з Законом. Так яким же х*** ми їздимо?!
було Показати IP 21 Червня 2018 15:50
колись пільги були з 15 жовтня по 15 травня і всіх влаштовувало.
Лучанка до було Показати IP 21 Червня 2018 16:45
Не правда, ніколи не влаштовувало. І було це тільки роки 2
Лучанин Показати IP 21 Червня 2018 17:51
Не знаєте і не розбираєтеся у цьому?Подивіться закон України про пільгові перевезення.
скептик до Лучанин Показати IP 21 Червня 2018 18:22
це який такий закон про пільгові перевезення ?
Сором Девіцкому Показати IP 21 Червня 2018 20:22
Позорище... їздять корита... розвалюються на ходу... А йому все щось не так.... наражають кожного дня пасажирів та інших учасників дорожнього руху на небезпеку... і все їм мало!!!!
Зацікавлена Показати IP 21 Червня 2018 21:21
А я пересіла на тролейбус, хоча не зовсім зручно, більше часу на дорогу, але свої 5 гривень не дам за таке хамське відношення до людей. Така форма протесту, роблю, що можу.
Anonymous Показати IP 21 Червня 2018 21:47
Пане Девіцький, а як правильно - За**па ЗА воротнік, чи НА??? Контролюйте свої маршрутки, сьогодні 2-ка їхала не по графіку, без навігації, ще й стояла по пару хвилин де не ліньки - пасажирів чекала...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus