USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк піде пішки?*

6 Березня 2017 16:00
Бездіяльність влади провокує транспортний колапс.

Водії луцьких маршруток вимагають від міської влади навести лад із перевезеннями. Зокрема, йдеться про покращення умов праці, які нині на межі людських можливостей, про встановлення обліку пільговиків, про необхідність віднайти кошти на ремонт транспортних засобів. Вирішення своїх проблем бачать у підвищенні тарифів на перевезення.

Перевізники заявляють, що у Луцьку з невідомих причин зволікають зі встановленням економічно обгрунтованого тарифу на перевезення. Натомість міський автотранспорт “доживає віку”. Водії і перевізники з цього приводу б’ють на сполох: 1-ого березня вони провели пікет просто під стінами міської ради.

На стоянці поблизу міськради - автобус, який більше двох місяців не курсував містом, бо бере стільки пального, що їздити ним - тепер майже розкіш.



Біля нього - обурені й доведені до відчаю водії маршруток та працівники найбільших автотранспортних підприємств. Останні сьогодні - у боргах: немає за що ремонтувати транспорт, скоро не буде чим платити зарплату. У руках водіїв плакати з написами: “Вимагаємо збереження робочих місць”, “Технічно справний транспорт - це безпека людей”, “Зволікання з підняттям тарифу знищить міський автотранспорт”, “Не займайтеся популізмом, встановіть економічно обгрунтовані тарифи!”...



З початку року в місті тривають розмови про необхідність зростання тарифу на перевезення у громадському транспорті. Існує навіть проект рішення міськвиконкому про здорожчання проїзду від 20-го лютого, згідно з яким планувалося підняти вартість як мінімум до 4-х гривень. Мало того, економічно обгрунтованою таку ціну нещодавно визнали в Антимонопольному комітеті, про що повідомляли ЗМІ. Хоча водії зазначають: навіть 4 гривні за квиток у маршрутці не врятують транспортників. Витрати на ремонт автобусів суттєво вищі.

Варто нагадати, що у столиці вартість перевезення підняли ще в грудні минулого року. Здорожчали і квитки на міжміських маршрутах. У Сумах, Чернівцях, Хмельницькому та низці інших міст України заговорили про доцільність зростання вартості міських перевезень до 5-ти гривень.

Однак з остаточним вердиктом у Луцьку міська влада досі зволікає. І цим все більше й більше фактично знекровлює автотранспортні підприємства міста.

- Я розумію: люди не мають чим заплатити за проїзд. А з іншого боку: солярка здорожчала удвоє, запчастини - вдвоє! Ми що повинні маршрутки за свої гроші ремонтувати? - емоційно ділиться наболілим Ігор, водій 23 маршрутки.

- Повірте, що це “пекельна праця”: працювати водієм у місті! За кордоном це тисяча доларів зарплати. В нас же ти - і шофер, і кондуктор, і бухгалтер! В місті не буде порядку доти, доки влада не наведе лад із міськими перевезеннями, доки тарифи не будуть реальними. Я відпрацював у Луцьку 20 років: як не було на кінцевих зупинках елементарних умовах для водіїв (хоча б туалетів!), так і нема.

ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ВОДІЇ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ У ЛУЦЬКУ ХОДЯТЬ «ДО ВІТРУ»?

Нема обліку, порядку з пільговиками. Ніхто про нас не думає! - констатує гірку правду Сергій, який працює на 22-му маршруті в Луцьку.

Керівник підприємства “Санрайз” Юрій Девіцький, який теж цього дня був серед пікетувальників, наголошує:

- Ми на межі зупинки. Неодноразово повідомляли про це міську владу, дотепер поки марно.

Пікетувальники підготували колективне звернення до міської влади, в якому просять вирішити проблему підняття вартості проїзду в місті й навести нарешті лад із перевезеннями. Свої вимоги вони передали міській владі.

Водії переконані: хтось заробляє на зволіканні політичні дивіденди, а люди можуть лишитися без роботи і без зарплати. Тоді як Луцьк чекає транспортний колапс, бо одного дня місто може лишитися ...без маршруток.

Віталій ГРИЩУК



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
хвілолог Показати IP 6 Березня 2017 16:06
Ми підемо піщки, а вони підуть НХ (разом з міською владою).
Хрен собачий до хвілолог Показати IP 7 Березня 2017 15:18
А можна ще велосипедом, самокатом, та бричкою на конях. :)
оо Показати IP 6 Березня 2017 16:17
а де ділась 15-ка , і тролейбус, через 10-15 хвилин? Давай нормальний ДЕРЖАВНИЙ ПЕРЕВІЗНИК!!! Як у Польщі!!! І гроші в казну і проїзд по 3-ри гривні буде важатись дорогим!!! + Електонізація всього проїзду... Проїзд похвилиний як у Польщі! Тільки за що перевізники собі хати будуть строїти? Але за то водії босі небудуть, і з достойною платнею!!!
Та Показати IP 6 Березня 2017 16:33
задобали вже своїми лякалками про той колапс. Страйкуйте вже, самі ж перші все*етесь за тих кілька днів без виручки.
боббі Показати IP 6 Березня 2017 16:35
А сосульку?
Пасажир Показати IP 6 Березня 2017 16:35
А може таки варто декілька дні походити пішки та поїздити лише тролейбусами щоб той самий Девіцький подав правильні розрахунки за затвердженими міністерством формулами та правилами? Кожен раз роблять демонстрації і жаліються що їм погано. А коли ж ми побачимо реальну картину? Можу підписатися під їх кожним транспорантом, але ж давайте розбиратися: автобус бере багато - а для чого такі автобуси брали, треба було економний брати; "технічно справний транспорт - безпека людей" - а хто спорить? але ж маршрутки ремонтуються аби як, салон грязний, холодний, з криші тече в дощ, гримить, тріщить, сидіння покошені - так ідіть і ремонтуйте, бо згідно з ПДР вони взагалі не мають права виїзжати на маршрут, але ж їздять; "не займайтесь популізмом - встановіть економічно обгрунтовані тарифи" - перше число в формулі - кількість перевезених пасажирів - скільки перевезли? що, приїхали? Девіцький, скільки пасажирів перевезли кожною маршруткою в який час доби на якому маршруті? Економічно обгрунтований тариф - не більше 2 гривень при такому наповненні автобуса як в нас є в місті. Доведіть зворотнє в цифрах! Дійсно, при таких маршрутках як в нас в місті, краще і безпечніше ходити пішки. Міськрада, розвивайте тролейбусне управління! Врешті решт вирішіть проблему з транспортом. Якщо необхідні на перших порах маршрутки, то запросіть інших перевізників!
Продавець Показати IP 6 Березня 2017 16:36
ТО і ми будемо дерти в 3 дорога за продути і речі першої нелбхідності. Що перевізники пуп землі? Інші хто хоче працювати нехай їздять. Немає незаменимих людей на роботі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оля Показати IP 6 Березня 2017 16:37
В столиці далеко не такі зарплати, а пільговики (пенсіонери по віку, інваліди, учасники бойових дій) там їздять в маршрутках безкоштовно і незалежно від кількості пільговиків на маршруті. І рух там не такий, як в луцьку. Чого ви досі тут? Якщо так важко, то запровадьте посаду кондуктора.
Люся Показати IP 6 Березня 2017 16:41
Так. Я піду пішки І взагалі, я "за" електронні квитки. А до того, ніякого подорожчання
... Показати IP 6 Березня 2017 16:44
Охаміли далі нікуди.... 2 грн не більше!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 16:45
"....СОЛЯРКА ЗДОРОЖЧАЛА ВДВОЄ" - брехня. У лютому 2015 року піднімали тариф до 3 гривень при ціні ДП у 17 грв. Хоча фактично вона вже тоді коштувала 21 грв. Зараз ціна майже не зросла 21 - 22 гривні. Не треба ля-ля.
Народ Показати IP 6 Березня 2017 17:17
Навчились в політиків популізму.Тож не дивно що подають в розрахунках сфальсифіковані дані.До речі чому ці дані не оприлюднюються, де цифри?
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 17:29
перевізники вперто продовжують шантажувати місто страйком. пора оголошувати новий конкурс. хочете навести лад з пільговиками ? встановіть обладнання для електронних квитків. і не треба ганяти понти, що 4 місяці не експлуатуєте автобус. ви або рахувати не вмієте, або займаєтесь популізмом. автобус, який споживає більше пального, перевозить більше пасажирів. а так - експлуатуйте зламки і продовжуйте верещати, що запчастини дорогі. хочете зарплату як в польщі - поїдьте і подивіться, хто там працює без касових апаратів на транспорті . НІХТО !!!!!!!!! розказати, які податки, ціни на пальне, запчастини, послуги по ремонту в польщі ? купіть памперси, тоді розкажу
121121 Показати IP 6 Березня 2017 17:34
СОЛЯРКА ЗДОРОЖЧАЛА ВДВОЄ" - брехня. У лютому 2015 року піднімали тариф до 3 гривень при ціні ДП у 17 грв. Хоча фактично вона вже тоді коштувала 21 грв. Зараз ціна майже не зросла 21 - 22 гривні. Не треба ля-ля. Все правильно, і ще хочу додати - і долар тоді був майже під 40.00. Не треба ля-ля. Давайте обгрунтовані тарифи. Не одні перевізники почали менше заробляти - вся Україна
пішохід Показати IP 6 Березня 2017 17:40
Як тільки перевізники оголосять свій, так званий, страйк - усі збираємось до міськради з вимогою негайно розірвати всі угоди з перевізниками, які не виконують умов договору і призначення нових конкурсів. Вимагати допустити (тимчасово) до перевезення пасажирів у Луцьку УСІХ бажаючих перевізників. Оголосити в Луцьку акцію автомобілістів "підвези сусіда і пішохода". Перевести на дво-тризмінну роботу ЛПЕ.
123 Показати IP 6 Березня 2017 17:52
А чому назва статті із позначкою? Це що реклама за яку заплатили перевізники щоб просунути свої інтереси?
Карина Показати IP 6 Березня 2017 17:53
А як їдеш в тій маршртці то ще й за проїзд маєш передавати. Ганьба нехай Яковлев чи Григоренко поїде в маршрутці і за проїзд передає а то за 3 грн на одній нозі стоїш всі пхаються і ще проїзд передавати треба . Так що не більше 3 грн а 2 грн саме в такий час якби влада йшла на зустріч виборцям то по 2 грн встановила а люди які будуть возити знайдуться бо усім треба робота. Ми ж на роботі не кричимо мало давайте ще хоч і працюємо економістами юристами і т.д.
Лол Показати IP 6 Березня 2017 18:27
Льють крокодилячі сльози... Їду сьогодні в маршрутках, забито як в банці з шпротами. Звиздять св**оти.
Читач Показати IP 6 Березня 2017 18:27
Зранку добираючись на роботу, я виходжу за 50 хв до початку робочого дня що б не запізнитись, тому що можу залізти тільки в 4-5 маршрутку і то сідаю не в свою і ще йду хв 10 пішки до місця роботи. І вони кажуть що не вигідно їздити??? То прибийте ще пару поручнів ззовні маршрутки, що б ті хто не влізли тримались за поручні з вулиці, і з доступом на дах.. тоді напевно вже буде економічно вигідно...
Цирк Показати IP 6 Березня 2017 18:32
Клоуни, на хто платить зарплату? Я водій маршрутки, ні санрайз, ні атп,ні приватники не платять ні однієї гривні, тільки папери підтримуєш, що отримав , а не хочеш на ви ход. План, заправка, якось щось осталось то твоє.
Лучанин Показати IP 6 Березня 2017 18:44
12-ка в 7:30 по вул. Гордіюк просто пронеслаль напів порожня. 4 людей її очікували. 12 грн не захотів. А ще плачуться
Така собі лучанка Показати IP 6 Березня 2017 18:46
Так! Я вже ходжу пішки! Вранці йшов дощ, то їхала на тролейбусі. А у вечері із задоволенням йшла додому пішки. Хоча шлях додому з роботи не короткий. І буду надалі так. А 4 грн за роздовбану маршутку платити не буду.
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 19:00
І так не полініться, підніміть інтернет. З 5 травня 2014 року піднялася оплата за проїзд в луцьких маршрутках з 2 гривен до 2.50грн. http://voltv.com.ua/v-lutsku-podorozhchaje-projizd-u-marshrutkah/ Щось змінилося в якості перевезень з того часу? Маршрутки стали чистіші? Квитки стали видавати? Ні. А ціна на проїзд встигла збільшитися з 2.50 навіть до трьох.. Напевне, збільшилася тільки зарплата у пана Девіцького.
Олег Показати IP 6 Березня 2017 19:13
Враховучи досить розвинуту тролейбусу мережу( покриття майже усього міста)можна відмовитися від тих маршруток ,більшість з них тільки дублює одне одного.Людям певне теж надоїло це ниття перевізників і вони краще проголосують своїм гаманцем за відродження ЛПЕ.
небайдужа Показати IP 6 Березня 2017 19:24
Ремонтувати? Що? Ті зламки? Всіх під каток на брухт !!! за стільки років жоден перевізник не купив навіть по одній новій за що платити ??? А ?
Ось вам!!! Показати IP 6 Березня 2017 20:05
Повикідати на:уй ті маршрутки,замість них пустити тролейбуси єж можливість ціну зробити 3гр,а ці бар:ни хай дальше мітингують вони захищають не свої права а дяді,авже потепліло- так що.ви в прольоті,люди і так пішком ходятьть,а то платиш і стоїш як сільодка в банці.
луцький Показати IP 6 Березня 2017 20:20
Доведено, що дурять з кількістю пасажирів, гроші кладуть собі у кишеню, що їм мало? То нехай страйкують, ще правоохоронців на них треба!!!
Бо Показати IP 6 Березня 2017 20:32
Навіщо рівняти Київ і Луцьк по цінам? Смішні якісь ...(
5.45 Показати IP 6 Березня 2017 20:36
Плакат "Технічно справний транспорт це безпека людей" тримає х*мло з 10-го маршруту. Його не за кермо допускати, а у відповідному ізоляторі утримувати і примусово лікувати. Зверніть увагу на його репліки пасажирам та поведінку на дорозі. Дикар, ображений на все і всіх.
Semen Показати IP 6 Березня 2017 20:59
"Только сам хотел написать, потому что я сам родом из Конотопа, ждал развязки. Расскажу ситуацию детально. 18 января маршрутки заявили о том что нужно поднять цену проезда с 3 до 6 гривен. В случае отказа они поставили ультиматум о том что не выйдут на маршруты 21 числа. Главным в этой затее было предприятие монополист (почти все маршруты) Корунд-С. 18 января вечером мер заявил что тариф 6 гривен не будет принят и максимум возможно повышение до 4 гривен после дополнительных консультаций. 19 января перевозчики заявили, что власть сама толкает их на страйк и сказали что 21 января не выйдут на маршрут. 19 января мер заявил что если маршрутки выйдут на страйк с перевозчиками будут разорваны договоры. Кроме этого было заявлено что будет развиваться трамвай, что бы он мог обеспечить перевозку всего города 20 января перевозчики согласились снизить цену до 5 гривен. 20 января мер отказался и заявил что цена должна быть 3 гривны и был издан график и схема работы транспорта на время страйка. Теперь немного исходных данных. Трамвайный парк это 14 вагонов. Из них 10 рабочих, 1 в ремонте, 3 разбираются на запчасти. Выпуск на 3 маршрута - 10 вагонов. Интервал на 1 и 2 маршруте 20 минут на 3 час. Население Конотопа 100 тысяч людей, примерно такой же суммарный пассажиропоток за день. До страйка трамвай перевозил не более 20% пассажиропотока из них 60% льготники. Количество маршруток почти 100 штук (точной цифрой не владею) из них принадлежит городу 4. 21 января на линию вышли все рабочие трамваи и 4 коммунальных маршрутки на те маршруты, которые вывозят районы, где нет трамвая. Я думаю вы понимаете что транспорт был переполнен. Но тут важен еще один фактор, жители города очень разозлились на наглость маршруточников и всячески помогали власти их дожать. Вы не встретите на форумах комментариев о том что нужно было согласиться на повышение. Что бы помочь друг другу люди на машинах по возможности подбирали тех кто стоит на остановке. Кроме этого все с пониманием отнеслись к неудобствам. По возможности люди шли пешком что бы не перегружать транспорт. 22 января все также. Маршруточники призвали собрать сторонникам повышения 23 января возле мерии. В ответ на это мер попросил собраться противников повышения там же. 23 января, 8 утра. На митинг за повышение пришли сами работники маршруток, кроме этого митинг против повышение чуть не побил руководителя монополиста Корунд-С. Власть заявила, что в течении часа договоры будут продлены. И если кто то хочет сохранить договор нужно согласиться на цену в 2,50. Мелкие перевозчики сразу согласились на предложении мерии и уже в 12 часов заработало еще 4 маршрута. Монополист отказался и с ним был расторгнут договор. В целом это не такая и проблема потому что большинство оставшихся маршрутов минимум на 50% дублируют трамвай и вывозят те же районы что и трамвай. На 26 января запланирована сессия, на которой планируется выделить деньги на закупку коммунальных автобусов. Кроме это в планах есть пересмотр маршрутов и их оптимизация с целью минимального дублирования трамвая. Вот прямо таки вышло пособие о том как избавиться от диктата маршруток."
Микола Показати IP 6 Березня 2017 21:45
"Что бы помочь друг другу люди на машинах по возможности подбирали тех кто стоит на остановке." Їжджу маршруткою, хоч і маю авто. Почнуть страйкувати перевізники, буду возити людей безкоштовно своїм авто.
Смл Показати IP 6 Березня 2017 21:52
Зробіть валидатор у маршрутці і буде без проблем
ГиГи до Смл Показати IP 6 Березня 2017 22:42
Це часник і осиновий кіл для вампіра
Анонім до ГиГи Показати IP 6 Березня 2017 23:18
не для вампіра, а для кровосіся
О_о Показати IP 6 Березня 2017 23:37
Хай водії менше крадуть і буде хватати і на запчастини ,і на зарплати... Люди хочете в Європу де зарплати від 1000€-не крадіть і не хаміть як останнє б*дло!!!
123 Показати IP 8 Березня 2017 09:36
Так пішки - до офісів перевізників та до виконкомівців луцької ради. З Великим Привітом і "Шаною" до цих без....х.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus