USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький район – лідер сільськогосподарського виробництва області

16 Вересня 2015 10:06
Луцький район назвали одним із лідерів сільськогосподарського виробництва на Волині поряд з Володимир-Волинським, Горохівським.

Про це йшлося під час засідання інтерактивного прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова» 15 вересня.

Так, на Волині сільськогосподарським виробництвом займаються понад 154 тисяч особистих селянських господарств, які обробляють 331 тисяч гектарів землі та виробляють 67 відсотків валової продукції сільського господарства.

Однак, протягом останніх років спостерігається тенденція до зменшення частки господарств населення у виробництві продукції сільського господарства. Власники особистих селянських господарств є основними виробниками сільськогосподарської продукції. Протягом року ними вироблено 99 відсотків картоплі, 95 відсотків овочів, 92 відсотки плодів та ягід, 83 відсотки молока, реалізовано 40 відсотків м’яса (у живій вазі).

Зауважимо, що лідерами сільськогосподарського виробництва в області є Володимир-Волинський, Горохівський та Луцький райони. За обсягом виробництва овочів лідирує Луцький, Камінь-Каширський, Ратнівський та Рожищенський райони. Саме в цих районах стратегічним напрямком є розвиток підприємств з переробки овочевої продукції. За виробництвом картоплі - Ратнівський, Любешівський, Камінь-Каширський та Маневицький райони. На думку фахівців, саме тут доцільно планувати будівництво міні-переробки картоплі, виготовлення напівфабрикатів, їх фасування.

Традиційно зерновими районами алишаються Горохівський, Луцький, Володимир-Волинський та Локачинський. Пріоритетом для них є розвиток експортного потенціалу, враховуючи діючі преференції для України зі сторони Європейського Союзу.

Щодо молока, то найбільше його виробляють у Горохівському, Луцькому, Камінь-Каширському та Маневицькому районах. Для них стратегічними пріоритетами є розвиток міні-переробних потужностей, оскільки кількість молокопереробних підприємств в області є недостатньою. Експерти вважають, що відсутність конкуренції на ринку заготівлі молока негативно позначається, в тому числі, і на ціновій ситуації для здавачів молокосировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus