USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький вокзал – у 15 найкрасивіших залізничних вокзалів України

28 Січня 2016 15:32
Саме Луцький вокзал зобразили на спеціальних марках, випущених Укрпоштою до 75-ї річниці утворення Волинської області. Марка побачила світ на початку 2015 року. Та через обмежений наклад уже встигла потрапити до колекцій філателістів, - інформує сайт igotoworld.

Сам вокзал у Луцьку – досить монументальна споруда. Звели його в 1959 році. Хоча пасажирську залізничну станцію місто мало і раніше, проте в іншому місці.

Електрифікувати вокзал вдалося тільки за часів незалежності.

Оновлений залізничний вокзал у Луцьку урочисто відкрили 26 жовтня 2012 року за участю керівництва Львівської залізниці, представників Волинської обласної, Луцької міської влад, місцевого духовенства.

Нагадаємо, роботи у вокзальному комплексі залізничної станції «Луцьк» тривали з червня до грудня 2011 і з лютого до жовтня 2012 року.

Як повідомили у прес-службі Львівської залізниці, до робіт задіяли близько 300 працівників. Комплекс робіт виконаних на вокзалі ‒ зміцнення існуючих фундаментів споруди вокзалу, повне перепланування внутрішніх приміщень вокзалу з надбудовою третього поверху площею 750 метрів квадратних (тут функціонуватимуть кімнати відпочинку для пасажирів), влаштування шатрової покрівлі з монтажем головного купола та 4 декоративних архітектурних куполів, заміна мереж водопостачання та каналізації, електромереж, влаштування електро-водяного опалення, вентиляційних мереж, облаштування з утепленням зовнішніх фасадів будівлі вокзалу, оздоблення внутрішніх інтер`єрів центральної зали, зал очікування та касових зал.

Комплекс пристосований для потреб неповносправних людей.

Загальна вартість виконаних на вокзальному комплексі робіт – 21 мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дрон Показати IP 28 Січня 2016 22:20
Романюк - молодець !
111 Показати IP 29 Січня 2016 00:41
"Церкву розрізали на 5-ть частин..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus