USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький депутат Осіпов хоче, щоб журналісти показували їх «красіво»

17 Березня 2011 10:01
У Луцькій міськраді журналістам хочуть запропонувати при висвітленні роботи депутатів та під час трансляцій засідань ради "уникати явно недоречних ракурсів (ситуацій), не утворювати провокацій, уникати транслювання під час перерв, у місцях відпочинку, прийняття їжі тощо".

Про це йдеться у проекті рішення «Про транслювання пленарних засідань Луцької міської ради», підготовленого депутатом фракції «Батьківщина» Андрієм Осіповим, – повідомив ЗІК.

У проекті пропонується для «забезпечення гласності та відкритості діяльності» ради «надати постійний дозвіл на здійснення радіо-, теле- й онлайн трансляції пленарних засідань міської ради, у т.ч. транслювання у прямому ефірі». Однак у пункті № 2 проекту рішення передбачається, що право на трансляції отримують лише акредитовані ЗМІ.

Доволі оригінально звучить третій пункт документу: «При здійсненні транслювання пленарних засідань ЗМІ повинні неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», а також уникати явно недоречних ракурсів (ситуацій), не утворювати провокацій, уникати транслювання під час перерв, у місцях відпочинку, прийняття їжі тощо».

«Транслювання може бути обмежено чи заборонено у порядку, визначеному законодавством і регламентом міської ради VI скликання», – йдеться у проекті рішення.

У пояснювальній записці Андрій Осіпов чомусь лаконічно описує прогнозовані суспільні, економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення: «Прийняття запропонованого рішення дозволить уникнути порушень регламенту, а також врегулює здійснення транслювання».

Цей проект рішення розглядатиметься, швидше за все, вже під час наступної сесії Луцької міськради 23 березня.

Нагадаємо, Андрій Осіпов питання трансляцій у прямому ефірі на телеканалі «Аверс» пленарних засідань підняв під час сесії міськради 28 лютого.

Мовляв, транслювання сесій наживо передбачено регламентом міськради, але – за дозволом представницького органу. Наразі ж телеканал такої згоди не отримав.

Тому Осіпов запропонував під час однієї із найближчих сесій винести на розгляд міськради проект рішення про надання дозволу телеканалові «Аверс» на проведення трансляцій сесії ради у прямому ефірі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
kamil Показати IP 17 Березня 2011 10:56
осіпов ти папутав? самі ж створюєте такі ситуації. ведіть себе як люди а не стадо баранів і все буде чудово)
Людмила Показати IP 17 Березня 2011 11:05
Я не член БЮТ, але знайома з юристом Осіповим понад 5 років. Він професіонал і Проет рішення відповідає чинному законодавству. Бажано ще б внести в проект Рішення вимогу щодо професійного рівня журналіста, акредитованого для висвітлення роботи міської ради. Такі самоучки як Макаров, Величко і інші можуть робити репортажі з барів, борделів і інших розвжальних закладів. Іноді дивуєшся, невже вони не здатні оцінити інтелектуальний рівень своїх передач.Інформаію про роботу органу виконавчої влади журналіст зобов'язаний надавати кваліфіковано і обєктивно.А показувати по півгодини, як Дєндіберін жуйку жує, це неповага до глядача, такі "новини" для жовтої преси. Підтримую депутата Андрія Осіпова і прошу всіх депутатів проголосувати за даний Проект.
Онучка до Людмила Показати IP 17 Березня 2011 11:58
Як ви думаєте, такі як Осіпов стали б голосувати про відміну недоторканості, зменшення собі зарплат чи скорочення витрат на своє утриманняі і т.д. задля блага народу, якби були у верх.раді? Ось і вся сутність депутата...
VSC до Людмила Показати IP 17 Березня 2011 12:49
Людочка, именно "Такі самоучки як Макаров, Величко і інші можуть робити репортажі" из стен городской "рады". Потому что уровень интеллекта депутатов вполне соответствует уровню освещения событий. Клоуны в зале - клоуны в эфире.
вася Показати IP 17 Березня 2011 13:33
бабло "побєждаєт" зло!!!! а оскільки теперішні депутати бабла ще не накосили, а тільки починають, то "побєдіть" такоє зло, як величко і Аверс, ще важко, - "єщо подкосім і будєт всьо красіво".
Людмилі Показати IP 17 Березня 2011 15:20
Хай твій професіонал і далі буде професіоналом, але в яких справах ти знаєш сама... Люди на жуйки уваги не звертають, а на суть.І депутати працюють для людей і повинні бачити і знати що там робиться. Чи ви вважаєте що вони вирішують особисті питання і лучанам це нецікаво? Ми постійно дивимось і робимо висновки. А ховатися не треба, бо всі ми люди...
Заратустра Показати IP 17 Березня 2011 21:12
Я не готовий і не маю права відповідати за всіх лучан, але мені особисто зовсім не цікаві особисті справи наших обранців, якщо, звичайно, вони не є протиправними і не направлені проти міської громади. Нічого поганого в тому, щоб показувати лише суть засідань я особисто не бачу. З такою логікою необхідно встановити онлайн камери в курилці, столовій, а для любителів "клубнічки" можна і в туалеті. Люди, це ж Рада в кінці кінців, а не реаліті шоу. Давайте будемо судити наших обранців по їхніх реальних діях, а не балачках в прямому ефірі.
Читаючий Times Показати IP 17 Березня 2011 21:33
Впевнений що незабаром волиняни отримають файний інтернет ресурс, де вони почерпнуть різносторонню критичну інформацію про вирішення особистих питань у владних кріслах у фактах і цифрах ...а також і про жуйку ;)
Nika Показати IP 17 Березня 2011 22:38
Бачте, щоб стати успішним юристом, треба спочатку добре вчитись в школі, потім в університеті і вміти словом і фактами ЗАХИЩАТИ людей!!! В суді виступати чи в інших органах - це вам не на листочку щось накалякати. А журналістом працюють (перепрошую не всі такі)хто не задоволений життям, незадоволений успіхами інших людей, заздрить, рахує чужі гроші і т.д. і т.п. тому і такої якості у нас ефіри, немає ні поваги ні такту, максимум що можна це налити грязюки і балдіти від самого себе. мені особисто дуже шкода таких людей-журналістів, адже вони нещасні люди - постійна ЖАБА - підриває здоров"я,стимулює поганий настрій, який впливає на відносини в сім"ї і так далі.Тому якби їм встановити ще й високі штрафні санкції за непрофесіональну зйомку і перекручування або неправдиве донесення інформації до громадскості - через короткі мізки і провести парочку таких стягнень через суд, то можливо б відсіялася та "шушара", яка кішить в ЗМІ, а залишилися б професіонали своєї справи і були б репортажі по суті а не хто жував, пукав... А то як вибирати професію лікаря, то реально розумієш, що чуже життя в твоїх руках, юрист непрофесіонал - в гіршому випадку, завдасть шкоди фінансової, а ця чудо професія журналіст-взяв камеру познімав як хтось з носа козу дістав... От такий ото рівень
до Nika до Nika Показати IP 18 Березня 2011 12:01
А давайте, взагалі, не будемо висвітлювати "роботи" "народних" обранців!!! Хай все вирішують на "закритих мєждусобойчиках"!!! А нам (лучанам) - лише "платіжки за комунальні послуги", стан доріг, вартість проїзду в транспорті, "чистота" міста, ... - будуть "говорити" про їхні "ГЕНІАЛЬНІ" рішення! .. А можливо, просто не треба їсти часнику, щоб з рота "не пахло", і не треба длубатись в носі чи спати на сесії міськради!! (вдома ліжко не зручне? чи в барі до ранку "працював")... щоб цього не висвітлили журналісти?? У ЖУРНАЛІСТІВ обов"язок показувати все як "дзеркало"... - не сподобалось зображення в люстерку - в смітник його, або штраф, чи до суду!? ...Згадайте народну мудрість про "дзеркало і рожу" в НАШІЙ інтерпритації про "депутатів міськради і висвітлення їх "діяльності" журналістами!!!
Нежурналист-антиосип Показати IP 18 Березня 2011 10:05
"Благімі намєрєніямі вимощєна дорога в ад". Отже, не треба, гарно обгрунтовуючи, намагатись пагано ховати реальні наміри депутата (ів). Народ є значно мудрішим за ваше вузько-крисяче бачення та намагання сховати від ока громадськості свої оборудки, що проводяться через сесійні рішення. Тому, сподіваюсь, що культурні люди не звертатимуть уваги на "колупання в носі" депутатів, а натомість бачититимуть реальний стан прийняття сесійних рішень.
Не мечите биссер перед св... Показати IP 20 Березня 2011 13:42
Для того щоб писати коментарі потрібно хоча б статтю уважно прочитати, про що вона ? про заборону зйомки взагалі? Товаріщі журналісти, для того щоб вас поважали, то потрібно для початку самих себе поважати,своє оточення і т.д. Я не журналіст (слава Богу)але знаю деяких, є серед них нормальні люди, як правило це старше покоління, яке здатне висвітлювати події так, щоб кожен для себе зробив свій висновок, а нове покоління крім як лити багато гм.., таке враження, що більше ні на що не здатні.Тому поки є ще в кого вчитися, то вчиться, а то з вашими тупуватими методами роботи не те що порядку в місті не буде а й майбутнього в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus