USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«У мене є совість»: як луцький депутат роками голосував за виділення землі без аукціону

28 Березня 2018 15:55
Депутат Луцької міської ради Микола Яручик, який мотивував неучасть в голосуванні за виділення земельної ділянки для «Житлового кварталу» тим, що «у нього є совість», свого часу активно підтримував передачу земельних ділянок без аукціону під багатоквартирну забудову. А це декілька земельних ділянок, загальною площею близько 2,3 гектари.

Про це пише Віталій Іщук на сторінках видання «Під прицілом».

Совість депутатів часто прокидається у вигідні для обранців моменти. Коли це стається, то вони прагнуть заявити про це на весь світ і заодно добряче попіаритися. Насправді ж воскресіння совісті здебільшого є лише частиною політичної гри.

Нещодавно луцький депутат Микола Яручик завив, що не голосує за "сумнівні" земельні питання саме через совість. Мова йде про виділення земельної ділянки компанії "Житловий квартал" на вулиці Рівненській. 28 лютого, завдяки запланованим діям окремих депутатів та колишніх посадовців міськради, сесія перетворилася на цирк з бійкою і нищенням комунального майна.
Серед тих, хто не голосував за виділення земельної ділянки, був і позафракційний депутат Микола Яручик. В інтерв'ю Першому він зазначив: "Якщо міська земля і має йти в чиїсь руки, то тільки з аукціону, щоб були надходження до бюджету. Пішов суспільний резонанс, мене взяли сумніви, і я не голосував".

Однак він чомусь раптово забув, що свого часу тиснув кнопку за виділення міської землі тим, кому вигідно.

З 2013 по 2016 рік Миколі Яручику нічого не заважало голосувати "за" інші проекти рішень про виділення землі, які проходили в сесійній залі без скандалів. Не заводив він і мову про аукціон тоді, коли виділялася земля на Арцеулова, 6, на вулиці Федорова, у 40-Ж-2 мікрорайоні. Також він підтримав питання про виділення землі на вулиці Чорновола для нинішнього депутата від БПП Андрія Покровського. Совісний Микола Яручик підтримав рішення щодо будівництва на вулиці Огієнка, де житловий будинок постав на місці, виділеному для будівництва університету.
Висновок – почуття совісті прокидається у депутата Яручика лиш тоді, коли це вигідно особисто йому і фракції, а також коли рішення міськради не приносить йому дивідендів.

Ще однією яскравою тезою з вищезгаданого інтерв'ю Миколи Яручика є те, що він не надто турбується питаннями політики і більше думає про благоустрій та комфорт у місті.

"Питання статусу та політики для мене неважливі", – заявив він.

Створення образу "господарника" є чудовим політичним кроком, адже, схоже, Миколі Яручику набридло сидіти у депутатському кріслі і саме час розпочати активну кампанію до виборів міського голови Луцька.

Микола Яручик є депутатом Луцької міської ради вже двох скликань. У 2010 році він потрапив до ЛМР від "Свободи", а в 2015-му – від БПП. 15 лютого 2017 року він побував у Адміністрації Президента у компанії нинішнього голови фракції "Солідарність" Петра Нестерука та голови обласного осередку партії "Солідарність", очільника обласного центру зайнятості Романа Романюка.
Незважаючи на це, Микола Яручик лукаво відхрещується від будь-якої партійної приналежності і називає себе незалежним депутатом.

Однак факти говорять про інше. Після візиту до Адміністрації Порошенка Микола Яручик почав голосувати із БПП ще більш синхронно і злагоджено. Додамо, що свого часу в "Солідарності" розглядали Миколу Яручика альтернативним кандидатом на посаду секретаря Луцької міської ради, пише Волинь24.

«Відтак усі слова про байдужість до політики є чистим лицемірством і красивою брехнею для електорату», - підсумовує автор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
valdis peish Показати IP 28 Березня 2018 16:28
не гоніть Коля майже святий))
Анонім Показати IP 28 Березня 2018 17:40
Хто-хто а Коля не піариться. Когось заділо за живе. Боїться що пройде)))))) Микола не слухай тих дармоїдів. Іди в мери і зроби порядок в Луцьку.
Таня Строцюк Показати IP 28 Березня 2018 19:29
Був би нормальною людиною то викинув би той мандат давно і пошкодував що з такими сидів поруч! А так і все зрозуміло... **дон!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus