USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцький генплан – з котеджами і підземними автостоянками, але без церков

24 Жовтня 2008 11:47
У Луцьку відбулося громадське обговорення проекту генерального плану міста. Про це 24 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами очільника Луцька Богдана Шиби, новий генеральний план повинен допомогти зберегти культурну спадщину міста, розв’язати «транспортну проблему» і забезпечити дотримання екологічних вимог.
 
За словами директора департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчука східний промисловий вузол не розвиватиметься, на відміну від північного і південного.
 
Передбачається, що пріоритетним стане багатоповерхове будівництво. У генплані пропонується, щоб для цієї мети було забудовано військові містечка на вулицях Стрілецькій, Ківерцівській, Володимирській. Садівничі масиви в районі вулиць Дубнівської, Володимирської, Львівської планується перепрофілювати під індивідуальне будівництво, зокрема і під котеджі. Проте головною проблемою тут залишається проведення доріг і комунікацій.
 
За словами головного архітектора проектів УНДІ «Діпромісто» Вікторії Олійник, на місці гаражних кооперативів постануть підземні багатоповерхові паркінги. Планується, що на вулиці Глушець буде 6-смуговий дорожній рух, що дасть змогу розвантажити проспект Волі. Центром міста буде їздити лише пасажирський, а насамперед громадський транспорт.
 
Планується збудувати Льодовий палац та втричі збільшити площу зелених насаджень, а ті, що є, – впорядкувати.
 
Проте, відповідаючи на питання, пані Олійник сказала, що у генплані наразі не передбачено місць для будівництва храмів та інших культових споруд. Директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук пообіцяв виправити цю проблему.
 
Довідково:
 
В основних техніко-економічних показниках генплану Луцька передбачається, що населення міста становитиме 220 тисяч чоловік, а площа території збільшиться з 41 квадратного кілометра до 57-ми квадратних кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2008 12:00
Щоб зробити Глушець на 6 смуг, її потрібно в один бік розширити - за рахунок парку. В інший це зробити неможливо, бо там відразу гора до Волі йде. Висновок: Палундра! Рятуймо парк! Палітічєскі партії - фпірьод!
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2008 12:51
а для чого їм зараз храми і культові споруди вони, і їх парафіяни, будуь потрібні їм лише перед виборами. особливо 40-й квартал де Благовіщенська громада вже 3-й (ТРЕТІЙ) рік оббиє пороги пана МЕРА
перехожий Показати IP 24 Жовтня 2008 13:24
Панове. Дозвольте ляпнути промову. По-перше, на яких площах у Луцьку, де все не полюдськи, у тричі збішать площу зелених насаджень? По-друге, подивіться польський план благоустрою території, яку у 50-х роках студенти і учні Луцька зробили парком ім. Лесі Українки. При цьому слід зауважити, що план було складено у 30-х(!) роках минулого століття, але перші совєти завадили втілити задумане в життя. План, до речі, має краєзнавець Вальдемар Пясецький. А для того, щоб розширити дорожнє полотно ще на 8 метрів потрібно цю територію відвоювати у заплави річки Стир, на якій нині розташований парк та ота зона, яку бездарно вирізав Москвич (однофамілець луцького міського депутата). Що ж стосується трьох згаданих вище дачних масивів, то панове депутати, подумайте про свій електорат. Дачі там існують вже майже півстоліття, і може статися, що найзаповзятіші депутати можуть позбутися "нажитого непосильным трудом" майна, коли замахнуться на кревне луцьких міщан. Червоний півень за високим парканом всерівно може погуляти. Так що це тема для роздумів.
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2008 13:37
А де об"їзна навколо Луцька від Ковельської до Володимирської далі??? Хто там обіцяв, не памятаєте? Юля чи Вінський?
sanya Показати IP 24 Жовтня 2008 13:43
За рахунок яких територій площа збільшиться на 16 кв.км.? Знесуть царські села?
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2008 13:54
Увага! Шиба відбере паї у селян навколишніх сіл! Урьяяяяяяяяя!!!!!!!!
Вінстон Показати IP 24 Жовтня 2008 14:17
Ух ти! Да щоб таке зробити не один млн. баксів треба! Хіба наше місто має стільки? Краще чим оцією дурньою займатися, займіться нинішнім парком ім Лесі Українки! Страх і ужас одним словом, що там робиться: малолеткі бухають, нарікі коляться..... Куди дитину завести погуляти чи що їй показати, одного ПАРАШЕНКА? І то, вже і до нього алкоголікі добралися! Пан Шиба!!! Зроби добро хоч не нам, а нашим дітям!Я на виборах мера за тебе проголосую (може)! Але за умови, що Луцьк буде цвісти та пахнути!
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2008 14:41
Шановний мер! Потрібно заставити Вінстона відпрацьовувати на більш високому рівні.
ВДУ Показати IP 24 Жовтня 2008 15:47
АФФФТОРРР - як так 6 смуг, пишіть лексично правильно. Уявіть вулицю глушець з трасою в ширину пів кілометра?
Автор до ВДУ Показати IP 24 Жовтня 2008 17:35
6 смуг - це слова пані Вікторії Олійник з "ДІПРОМІСТО"
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2008 10:16
народ, а як же духовність про яку владці з високих трибун так кричать, так кричать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus