USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький міський голова пірнав в освячені води Стиру. ВІДЕО

19 Січня 2009 15:53
З нагоди православного свята Водохреща представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату освятили води річки Стир, що протікає через обласний центр Волині. Першим у крижану воду занурився Луцький міський голова Богдан Шиба, – повідомляє 19 січня репортер «Волинських Новин».
 
Сьогодні лучани та гості міста мають змогу пірнути в освячені води річки Стир або принаймні омити відкриті частини тіла. Приклад усім присутнім після освячення води показав Луцький міський голова Богдан Шиба.
 
Свої враження від занурення у крижану воду градоначальник прокоментував так: «Для мене – це духовне та фізичне очищення». Крім того, керманич міста зазначив, що до такої процедури людина має бути готова перш за все духовно. За його словами, він вперше пірнає у води Стиру на Водохреще. Проте Богдан Шиба неодноразово омивався взимку у джерелі Святої Анни, що розташоване поблизу Почаєва.
 Єпископ Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл зазначив, що вода єднає усіх українців. Тому він висловив надію, що «як ми п’ємо воду з однієї річки, так само скоро будемо мати єдину помісну православну церкву, а Україна була й залишиться незалежною і єдиною».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Січня 2009 16:45
Загляните на ЗИК на информацию о крещенской купании Ющенко, Балоги и Васюника: там кто-то подписнул в коментах "я за, пусть заболеют и сдохнут поскорее" - какие мы все-таки жестокие

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus