USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Львів’янин транспортував на Волинь гранату часів Великої Вітчизняної війни

20 Травня 2009 12:47
Днями у місті Берестечко Волинської області затримали 30-річного жителя Львівської області, у якого вилучили гранату «Ф-1» часів Великої Вітчизняної війни та понад два кілограма наркотичної речовини. Про це 20 травня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт УМВС України у Волинській області, зі слів виконуючого обов’язки начальника карного розшуку Горохівського РВ УМВС України у Волинській області капітана міліції Олександра Звірко стало відомо, що Василь уже тричі засуджений за злочини, пов’язані зі зберіганням і використанням зброї та наркотиків.
Усе «добро» він перевозив у звичайнісінькому рейсовому автобусі маршрутом Львів – Берестечко. Хоча останнє місто не було пунктом його призначення. Саме у Берестечку зловмисник планував здійснити пересадку і згодом потрапити до Рівненської області.
«Затриманий вживав наркотики, тим більше є серйозно хворим – відкрита форма туберкульозу, а відповідно, така людина повною мірою може поводитися неадекватно. Знаючи, що в автобусі знаходиться дуже серйозна зброя, ми розуміли, що в даній ситуації потрібно діяти рішуче, швидко і відповідно до вимог чинного законодавства. Поки що невідомо, для яких цілей львів’янин транспортував таку грізну зброю і стільки наркотичної речовини; як і де він її придбав. Всі ці деталі з’ясовує слідство. Наразі вилучене направлено на експертизу в НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області», – зазначив пан Звірко.
Варто зазначити, що граната часів Великої Вітчизняної війни «Ф-1» відноситься до надзвичайно небезпечних вибухових пристроїв. Радіус розльоту осколків – 200 метрів. Тим більше корпус вилученої гранати був пошкоджений корозією. Тобто, не виключений той факт, що вона могла вибухнути.Правоохоронці ж нагадують, що за зберігання наркотиків передбачено покарання – до восьми років за ґратами. За зберігання та перевезення зброї –до п’яти. Скільки часу відсидить у буцегарні затриманий – вирішить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus