USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лєх Качинський запросив Президента та губернатора Волині обговорити питання співробітництва

7 Вересня 2009 11:37
Президент України Віктор Ющенко7-8 вересня із державним візитом перебуватиме у Республіці Польща. Візит відбудеться на запрошення Глави Польської держави Лєха Качинського. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, у складі офіційної української делегації – і голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк. Програма візиту передбачає переговори державних делегацій під головуванням Президентів двох країн, перемовини з Головою Ради Міністрів РП, зустріч із Маршалом Сейму.
Важливими складовими візиту стануть: відкриття пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років на Вольському кладовищі у Варшаві, а також зустріч Віктора Ющенка з представниками місцевої влади та української громади в місті Перемишль. Там же Президент братиме участь у церемонії передачі місцевій українській громаді приміщення Українського дому.
Планується, що під час переговорів з вищими посадовцями Польщі сторони обговорять весь спектр тем українсько-польського співробітництва. Йдеться про питання глобальної, європейської і регіональної безпеки та стабільності; взаємодію у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України; економічне, фінансове,  транскордонне, регіональне співробітництво двох країн; співпрацю в підготовці до проведення ЄВРО-2012, а також у гуманітарних, освітніх та інших питаннях.
У ході переговорів Президент має намір окремо наголосити на необхідності активізації спільних зусиль у процесі українсько-польського єднання та примирення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus