USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лише на Волині діти-чорнобильці залишились без харчування, – міністр соцполітики

16 Лютого 2018 10:52
Через те, що волинські діти-чорнобильці єдині в Україні залишились без гарячого харчування в школі, повинні понести відповідальність ті, хто до цього причетні. Зокрема, і голови райдержадміністрацій.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Проблема з харчуванням дітей - чорнобильців існує лише на Волині. Найгостріше це відчутно у Маневицькому районі. Не зважаючи на те, що понад 30 шкіл не мають гарячого харчування. Голова РДА Андрій Линдюк не бачить у цьому свої провини.

Батьки і вчителі школи у селі Чорниш зібралися у місцевому клубі. Аби вирішити питання із харчуванням дітей звернулись до народного депутата від 23-го округу Ірини Констанкевич. Адже дійшло до того, що діти через відсутність харчування почали масово звертатися до лікарів зі скаргами на шлунок.



Директор школи в селі Чорниж Марія Сидорчук каже, що продуктів немає вже від січня, адже тендер на харчування провалився. Батьки не в змозі дати кожній дитині із собою обід, а відтак порятунком стає сухе печиво та газовані напої з магазинів.

Нагадаємо, держава зобов’язала органи місцевого самоврядування проводити тендерні процедури. Лише в Маневицькому районі на харчування дітей-чорнобильців держава виділила 28 мільйонів гривень. Відтак гроші є, а харчування немає.

«Це питання до Линдюка. Бо якщо порівняти ситуацію в Камінь-Каширському і Любешові, то там інша ситуація, дітей довше годували», - каже Ірина Констанкевич

Однак про ситуацію із харчуванням знають не лише на місцевому рівні. Нещодавно на засіданні уряду Ірина Констанкевич звернулася із цим питанням до міністра соцполітики Андрія Реви. Той відповів, що винні особи мають бути притягнуті до відповідальності.

«Це унікальна ситуація, яка склалась лише на Волині, адже дітей харчують не тільки там, але й в інших районах. Але в інших областей не виникає проблем, а саме на Волині. І я згоден, що ці особи мають бути притягнуті до відповідальності і є підстави для втручання правоохоронних органів».

Окрім цього Андрій Рева додав, що готовий спільно із нардепом звернутись до правоохоронців, аби провести перевірку. Інший вихід із ситуації бачить Ірина Констанкевич, яка пропонує прийняти законопроект про відміну тендерів на харчування для дітей-чорнобильців.

Поспілкувавшись із батьками та вчителями шкіл віддалених сіл Маневицького району, прийняли рішення створити групу батьків і спільно із делегацією розповісти чиновникам, що таке навчальний процес без гарячих обідів і як від цього страждають волинські діти. Адже з 5 областей чорнобильської зони, лише на Волині не годують учнів, як належить, порушуючи усі норми чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Спокій Линдюку!! Показати IP 16 Лютого 2018 14:51
Відстаньте від нашого Линдюка - не заважайте бурштинові поля дерибанити та охороняти. Його ж для цього і прислали зі Львова, відірвавши від теж прибктової викладацької роботи у вузі. Надіємося, що у майбутньому правоохоронці забезпечать його тихою камерою у буцигарні...
ІВАН до Спокій Линдюку!! Показати IP 16 Лютого 2018 19:53
ніхто його ніякою камерою не забезпечить, потрібно згадати хто сів з команди януковича_ ніхто, а чому , а тому що ця влада таке саме свинство ,можна навіть сказати гірше, бо янукович прийшов на підкупі і наглості а ці бариги прийшли до влади на смертях людей,як може ворон воронові око вибити. а тепер про реву і линдюка- всі вони вийшли з одної кодли і тою кодлою повязані, як може рука голову не слухати, ніяк, просто голова каже вигрібай з того району все що можна от воно і грибе , а всі возголоси людей закінчуються в клубі , або в якихось коментарях!!!так що терпіть - терпіли!!!!
Конь в пальто Показати IP 16 Лютого 2018 20:52
Які ще чорнобильській діти,більше 30 років пройшло,вже внуків і провнукі,скільки можна,пора закривати цю халяву.
Цікаво Показати IP 17 Лютого 2018 11:14
В Черниші не платять а чого тоді в Гораймівці платять,Майдані платять,Осниці платять.Черниш це не віддалене село дальність топографічна від Луцка всього навсього 46500 метрів.Доповідь закінчив.
123 Показати IP 17 Лютого 2018 19:57
А чому батьки не можуть дати дітям з собою бутерброд, особливо у Чорнижі? Чому в Маневицьких школах за бажанням батьків організовано гаряче харчування, а в Чорнижі батькам шкода дати дітям на обід 20 грн Потім всеодно держава відшкодує
дО 123 Показати IP 17 Лютого 2018 21:45
В Черниші вже живуть як в городі не мають не сала ні мяса ні курей ні яблук ні малини ні парників.Нагадуєм шо в країні іде ато , всі гроші на ато на дітей ато жінок ато на людей з посвідченнями.
розумний Показати IP 18 Лютого 2018 13:22
на*ер ті тендери

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus