USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лише 7% українських школярів здорові – науковці

6 Грудня 2008 12:17
Уряд України має створити в школах медичні служби, переконана заступник директора Інституту гігієни та медичної екології імені О.М.Марзеєва АМН України Надія Полька на розширеному засіданні колегії Санітарно-епідеміологічної служби України, на якій розглядали питання дотримання вимог санітарного законодавства в загальноосвітніх навчальних закладах, – 6 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, Н.Полька поінформувала, що захворюваність дітей шкільного віку за останні 10 років зросла на 26,8%.
У першому класі навчаються 30% дітей, які мають хронічні захворювання, у 5 класі – 50%, у 9 класі – 64%, сказала вона. Вже у першому класі відхилення з боку опорно-рухового апарату мають до 11% школярів; носоглотки – 25%; нервової системи – 30%; органів травлення - 30%; алергійні прояви – 25%.
Від 1 до 9 класу частота зниження гостроти зору зростає у 1,5 раза; частота порушень постави – у 1,5 раза; розповсюдженість хвороб органів травлення – у 1,4 раза; розповсюдженість хвороб ендокринної системи – у 2,6 раза.
Водночас лише 5% учнів відносяться до спеціальної медичної групи з фізичного виховання. 41% школярів III групи здоров’я мають незадовільний адаптаційний потенціал; з них вправи на витривалість, які є обов’язковими, виконують 54 % учнів, що свідчить про занадто високу фізіологічну ціну досягнення результату на уроках, підкреслила пані Полька.
Загалом лише у 7% школярів спостерігається задовільний функціональний стан організму, констатувала вона. Також пані Полька зауважила, що робочий день сучасних учнів з врахуванням домашніх завдань триває 10-12 годин, що призводить до формування у дітей синдрому хронічної втоми та дезадаптаційних станів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мама Чолі Показати IP 6 Грудня 2008 14:30
Яка країна - таке і здоров'я...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus